• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οικονομικά, οικολογικά, αθόρυβα και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Οφέλη της χρήσης πράσινων ελαστικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/6/2012

Τα ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης προσφέρουν χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών, ενώ έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, δύο στοιχεία που σας εξασφαλίζουν σημαντική οικονομία χρημάτων.

 
Τα ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης ή «πράσινα ελαστικά», όπως έχουν επικρατήσει να λέγονται, έχουν την ιδιότητα να μην παραμορφώνονται τόσο, όσο ένα συνηθισμένο ελαστικό, λόγω του βάρους του οχήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τριβή τους με το έδαφος να είναι μικρότερη. Με αυτό τον τρόπο, μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου ενός αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα ελαττώνουν και τις εκπομπές CO2. Επίσης, ένα ελαστικό με χαμηλή αντίσταση κύλισης προσφέρει μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση, αλλά και μειωμένα επίπεδα θορύβου κατά την κύλισή του, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα άνεσης. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσφέρουν ανάλογο κράτημα με τα συμβατικά ελαστικά. Το αντίθετο μάλιστα! ΓιΆ αυτό το λόγο, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, κυρίως σε μικρά μοντέλα, τα ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης.

Τα οφέλη των ελαστικών χαμηλής αντίστασης κύλισης
· Μικρότερη κατανάλωση σχεδόν κατά 0,2 λτ./100 χλμ.
· Λιγότερες εκπομπές CO2 έως 7 γρ./χλμ.
· Αύξηση συνολικής χιλιομετρικής απόστασης
· Χαμηλότερα επίπεδα θορύβου