Κάψανε λιγότερο από diesel

To Voleex C10 αποτελεί την πρόταση της εταιρίας στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Το C20R με τη σειρά του εμπίπτει στα City SUV.

Το Voleex C30 είναι το μικρομεσαίο σεντάν της εταιρίας.

To Hover C6 είναι το SUV...

...ενώ η γκάμα συμπληρώνεται από το Steed 5.

Η Great Wall στην Ελλάδα

8.744 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/11/2012

Η μεγαλύτερη κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία είναι πλέον έτοιμη να εισέλθει στην ελληνική αγορά, μέσω της εταιρίας Agripan, που θα αναλάβει την αντιπροσώπευσή της.

 
Η έλευση της Great Wall αποτελεί μία θετική εξέλιξη για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει μία σειρά πέντε νέων, οικονομικών μοντέλων. Αυτό σημαίνει επιπλέον επιλογές για το αγοραστικό κοινό αλλά και μία σχετική εμπορική ανάπτυξη από την πλευρά του κλάδου.  

Τα αυτοκίνητα της Great Wall που θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας είναι συναρμολογημένα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Βουλγαρία, στο εργοστάσιο της Litex με την οποία συνεργάζονται οι Κινέζοι. Η παραγωγή στη συγκεκριμένη γραμμή αγγίζει τις 50.000 μονάδες ετησίως. 

Αναφορικά με τη γκάμα, περιλαμβάνει μοντέλα σε τέσσερις κατηγορίες. Αρχής γενομένης από το Voleex C10, είναι το μικρό της εταιρίας, το οποίο εφοδιάζεται με κινητήρα 1,5 λίτρων, 97 ίππων. Ακολουθεί το Voleex C20R που ανήκει επίσης στη μικρή κατηγορία, με τον ίδιο κινητήρα, αλλά σχεδιαστικά παραπέμπει σε city SUV. Τρίτο στη σειρά της Voleex είναι το Voleex C30, ένα σεντάν μοντέλο με μήκος γύρω στα 4,5 μέτρα, που χρησιμοποιεί επίσης το ίδιο μηχανικό σύνολο.

Στην κατηγορία των SUV έρχεται το Hover H6, που θα διατίθεται τόσο σε τετρακίνητες, όσο και σε δικίνητες εκδόσεις, με κινητήρες diesel 2,0 λίτρων ή βενζίνης 1,5 λίτρων με τούρμπο. Τέλος, για τα Pick up, όπου γενικότερα δίνει βαρύτητα η εταιρία, υπάρχει το Steed 5, που προσφέρεται είτε με βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων και 136 ίππων, είτε με δίλιτρο diesel, 150 ίππων. 

Όλα τα μοντέλα θα διατίθενται προαιρετικά με εργοστασιακό σύστημα LPG, για την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης, ενώ συνοδεύονται από επίσημη εγγύηση πέντε ετών. Από μία σύντομη, δε, επαφή που είχαμε με τη γκάμα, στα πλαίσια της πρώτης «ανεπίσημης» παρουσίασης στον ειδικό τύπο, τα αυτοκίνητα της Great Wall, χωρίς να εντυπωσιάζουν, δεν θυμίζουν σε τίποτα άλλες κινέζικες προτάσεις. 

Σχετικά με τη Great Wall, ιδρύθηκε το 1984 και αυτή τη στιγμή διαθέτει 10 εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων. Υπό την εποπτεία της έχει 30 θυγατρικές εταιρίες και απασχολεί περισσότερους από 48,000 υπαλλήλους. Όσο για τα πλάνα της, είναι το 2015 η παραγωγή να ανέρχεται στα 2 εκ. οχήματα ετησίως. Η Agripan, με τη σειρά της, είναι μία από τις «παλιές» ελληνικές εταιρίες στο χώρο του αυτοκινήτου και επίσημος εισαγωγέας των Daihatsu και Mahindra.