• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Από όσο φαίνεται στην κατασκοπευτική φωτογραφία, η Renault προετοιμάζει τη νέα γενιά του Megane, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2013.

Στο πίσω μέρος από την άλλη, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί πλήρως, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου δυναμικό, γεγονός το οποίο παραπέμπει στη σχεδιαστική γλώσσα, που εισήγαγε αρχικά το εικονιζόμενο νέο Clio.

Νέο Renault Megane το 2014

12.775 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/5/2013

Νέα γενιά για το γαλλικό μοντέλο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το 2014, με στόχο να ανταγωνιστεί τους ευρωπαϊκούς του αντιπάλους.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Renault προετοιμάζει τη νέα γενιά του Megane, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2013.
Ήδη ο ανταγωνισμός με το νέο Golf και το Focus κορυφώνεται, ενώ και το Peugeot 308 αναμένεται ανανεωμένο σχεδιαστικά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως αποκαλύπτει και η φωτογραφία που είδε τη δημοσιότητα, η νέα έκδοση εξωτερικά στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζουν το ευμέγεθες σήμα της γαλλικής φίρμας πάνω στην επιβλητική μάσκα που ενώνει τα λεπτά και περίτεχνα φωτιστικά σώματα και ο «ανάγλυφος» προφυλακτήρας συνθέτοντας έτσι, ένα άκρως δυναμικό και επιθετικό σύνολο. Στο πίσω μέρος από την άλλη, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί πλήρως, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου δυναμικό, χάρη στους ώμους πάνω από τους θόλους των τροχών, που παραπέμπουν σε κουπέ όχημα όπως και το V που σχηματίζουν οι ακμές γύρω από τα LED φωτιστικά., γεγονός το οποίο παραπέμπει στη νέα σχεδιαστική γλώσσα, που εισήγαγε αρχικά το Clio.


Για το εσωτερικό δεν έχουν ακόμα υπάρξει συγκεκριμένα στοιχεία, όμως βέβαιο είναι ότι η άνεση, σε συνδυασμό με ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο και η πρακτικότητα, θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο, καθώς ο οικογενειακός προσανατολισμός του μοντέλου είναι δεδομένος.
Εξάλλου η νέα έκδοση θα διατίθεται 3θυρη (κουπέ), 5θυρη, αλλά και station wagon (estate).

Από την άλλη, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν για τους κινητήρες, θα εξοπλίζεται με ένα νέο 0.9 TCE 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα, όπως προστάζει η τάση της εποχής (downsizing) που θέλει μικρούς σε κυβισμό, αποδοτικούς και οικονομικούς σε κατανάλωση κινητήρες.. Παράλληλα υπάρχουν φήμες, ότι το νέο Megane θα διαθέτει κι ένα 1.2 TCE 120 βενζινοκινητήρα με EDC (διπλό συμπλέκτη), όπως στο Renault sport Clio 200 Turbo.

Τέλος ας σημειωθεί ότι η Renault θα αξιοποιήσει αρκετά στοιχεία, τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανολογικά από τον εταίρο της, τη Nissan, προκειμένου το νέο Megane να είναι έτοιμο για τη περιδιάβασή του στις παρισινές λεωφόρους, το 2014.