3 χρόνια χωρίς τον «θρύλο» Νίκι Λάουντα (+videos)

3 χρόνια χωρίς τον «θρύλο» Νίκι Λάουντα (+videos)

2.738 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2022)

Ήταν 20 Μαΐου του 2019 όταν ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Νίκι Λάουντα, έφυγε για την «γειτονιά των αγγέλων». Δείτε τις Top 10 στιγμές του Αυστριακού πιλότου, αλλά και το τρομακτικό ατύχημα στην «πράσινη κόλαση» το 1976.

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Νίκι Λάουντα

Τέτοια μέρα, τρία χρόνια πριν, βυθίστηκαν σε θλίψη ο κόσμος και οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην είδηση του θανάτου του Αυστριακού πιλότου της Formula 1. Ο Αυστριακός ο αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας, έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει και μεταμόσχευση πνεύμονα 9 μήνες πριν τον χαμό του. Ο βεβαρυμμένος οργανισμός του θρυλικού πιλότου δεν άντεξε, με αποτέλεσμα ο Λάουντα να χάσει τη «μάχη» και να ξεκινήσει το ταξίδι για να συναντήσει τους αείμνηστους ΄Αιρτον Σένα, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, Ζιλ Βιλνέβ και πολλούς ακόμη θρυλικούς οδηγούς που έγραψαν με «χρυσά γράμματα» το όνομά τους στην ιστορία της Formula 1.

Η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του τεράστια! «Τα μοναδικά του επιτεύγματα ως αθλητής και επιχειρηματίας είναι και θα παραμείνουν αξέχαστα, η ακούραστη επιθυμία του για δράση, η θέλησή του να κοιτάει μπροστά και το θάρρος του παραμένουν» έγραφε η ανακοίνωση της οικογένειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

3 φορές πρωταθλητής στην F1

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι ο Λάουντα κατέκτησε  3 πρωταθλήματα στην Formula 1, δύο με τη Ferrari το 1975 και το 1977, καθώς και άλλο ένα με τη McLaren το 1984. Σε όλα αυτά τα χρόνια η κόντρα του με τον Τζέιμς Χαντ έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όλων, ενώ πριν από λίγα χρόνια έγινε και ταινία με τον τίτλο «Rush». Τέλος κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το ατύχημα που έλαβε χώρα στη πίστα του Nürburgring, ή αλλιώς «Πράσινη Κόλαση» όταν το μονοθέσιο του Λάουντα έπιασε φωτιά και παρόλο τα πολλαπλά εγκαύματα κατάφερε να επιβιώσει και να επιστρέψει στους αγώνες μετά από λίγες εβδομάδες.

Δείτε το τρομακτικό ατύχημα από το οποίο επέζησε στην πίστα του Nürburgring, αλλά και τις 10 κορυφαίες στιγμές του Νίκι Λάουντα, όπως τις επέλεξε η Formula 1 (πατώντας Watch on YouTube):
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
NISSAN