Δυναμικό σε σχεδίαση και με καλή αεροδυναμική (Cd 0.29) είναι το Lexus IS 250C
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δυναμικό σε σχεδίαση και με καλή αεροδυναμική (Cd 0.29) είναι το Lexus IS 250C

Σχεδίαση εξωτερικού

(30/6/2009)

Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με το κλειστό, το CC έχει διατηρήσει μόνο το ίδιο καπό, φανάρια, χειρολαβές και εξωτερικούς καθρέπτες. Όλα τα άλλα έχουν δεχθεί διακριτικές πινελιές. Βέβαια, η σχεδιαστική φιλοσοφία L-finesse της φίρμας έχει διατηρηθεί στο ακέραιο, ενώ το βασικό σχήμα είναι το ίδιο με το κουπέ. Το έμπειρο μάτι μόνο θα προσέξει τις διαφορές στο χρώμιο της γρίλιας, το μέγεθος της εισαγωγής του αέρα στη μάσκα ή τους επανασχεδιασμένους προβολείς ομίχλης.
Κοιτώντας το από μπροστά πάντως, το IS 250C, είναι όπως και το κλειστό, ένα κομψό και δυναμικό μοντέλο που θα κερδίσει τα θετικά σχόλια. Ομοίως και πίσω, διαφορετικά σε σύγκριση με το κλειστό είναι σε σχήμα και φόντο τα φωτιστικά σώματα, ενώ μικρότεροι και πιο λεπτοί οι ανακλαστήρες στον προφυλακτήρα. Αυτές βέβαια είναι οι σχεδιαστικές διαφορές που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, αφού χάρη στη CC φύση του μοντέλου γίνονται αμέσως φανερά η μεγαλύτερη κλίση του παρμπρίζ, η μακρύτερη πόρτα, ή το μυώδες κάλυμμα των αποσκευών με τη λεπτή αεροτομή στο τελείωμά του. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το IS 250C είναι ένα γοητευτικό και επιθετικό μοντέλο από όποια γωνία και αν το κοιτάξεις, ανεξάρτητα μάλιστα με τη θέση της οροφής. Ίσως πιο πολύ πίσω, εξαιτίας του ώμου που δημιουργείται πάνω από τους θόλους των τροχών.


Πολλές, αλλά διακριτικές είναι οι διαφορές του με το κλειστό. Το πίσω μέρος αρκετά όμορφο χάρη του ώμου που σχηματίζει το έντονο νεύρο πάνω από τους θόλους των τροχών

Πολλές, αλλά διακριτικές είναι οι διαφορές του με το κλειστό. Το πίσω μέρος αρκετά όμορφο χάρη του ώμου που σχηματίζει το έντονο νεύρο πάνω από τους θόλους των τροχών

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αναφορικά τέλος με τις διαστάσεις, να αναφερθεί πως το CC έχει το ίδιο μεταξόνιο με το κλειστό (2.730 χλστ.), είναι όμως πιο μακρύ (ο πίσω πρόβολος είναι 50 χλστ. μακρύτερος), πλατύ και κοντό με αντίστοιχες διαστάσεις 4.635x1.800x1.415 χλστ.

  • Το νέο Lexus IS 250C, πέρα από το γεγονός ότι εμπλουτίζει τη γκάμα IS της ιαπωνικής φίρμας, παίζει και ένα δεύτερο – μάλλον πιο σημαντικό – ρόλο. Σκοπός του είναι να φέρει νέους πελάτες στη φίρμα, αφού σύμφωνα με έρευνες αυτής, το 40% των premium αγοραστών δεν αναζητά πια αποκλειστικά το κλασικό τρίπτυχο κομψότητα, πρεστίζ και δύναμη, αλλά νέες αξίες όπως η μοναδικότητα και το μοντέρνο design.
    Το νέο Lexus IS 250C λοιπόν διατηρεί τις βασικές αρχές της Lexus, όπως τα υψηλά επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας ή τον πολυτελή χαρακτήρα της φίρμας, αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά δυναμικό και νεανικό σε εμφάνιση. Ενδεικτική μάλιστα είναι η παρατήρηση, ότι αν και ανήκει στη σειρά IS, σχεδιαστικά έχει δεχθεί επεμβάσεις σε όλο το μήκος και πλάτος του αμαξώματος.
ELASTIKA 2024
OPEL