Το μικρό Lotus City Car

Το μικρό Lotus City Car

Το 2013 η «μικρή» Lotus!

(20/12/2010)

To μικρότερο μοντέλο της βρετανικής φίρμας σπορ αυτοκινήτων θα βγει στο δρόμο μέσα στο 2013. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει ο CEO της Lotus, Dany Bahar σε σχετικές δηλώσεις του σε έντυπο του ειδικού τύπου της Μεγάλης Βρετανίας. Το αυτοκίνητο θα έχει μήκος στα 3,4 μέτρα, και αυτονομία 500 χιλιόμετρα!

Το αυτοκίνητο που έχουμε δει κατά καιρούς, και που έκανε την επίσημη εμφάνιση τους μαζί με ακόμη 5 πρωτότυπα της Lotus στην έκθεση του Παρισιού, φαίνεται ότι θα αποτελέσει ίσως τον καλύτερο αντίπαλο του Aston Martin Cygnet σε αυτή την «άτυπη» κατηγορία των premium «μίνι» μοντέλων! Μάλιστα ο Dany Bahar (CEO της Lotus) δήλωσε σε βρετανικό έντυπο ότι το City Car θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2013, ενώ συμπλήρωσε ότι θα κατασκευαστούν τρεις εκδόσεις, μια για την ασιατική αγορά, μια για την ευρωπαϊκή αγορά, και μια με περισσότερο σπορ χαρακτηριστικά!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Να θυμίσουμε ότι μικρό εντυπωσιακό City Car θα έχει διαστάσεις στα 3.400x1.720x1.500 χιλ. για ΜxΠxΥ, ενώ για την κίνηση του (στον πίσω άξονα) θα χρησιμοποιείται ηλεκτροκινητήρας και ένας μικρός τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας στα 1,2 λίτρα για να φορτίζει τις μπαταρίες του. Η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα ενώ τα 0-100 χ.α.ω. υπολογίζονται σε 9 δλ, με την ταχύτητα να σταματά στα 170 χ.α.ω. Τέλος, με την ηλεκτρική λειτουργία η αυτονομία θα είναι τα 65 χιλιόμετρα, ενώ με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα! Οι τιμές υπολογίζεται ότι θα ξεκινούν από τα 23.000 ευρώ.
Hyundai
kia