• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H BMW απαντά στα μικρά SUV με την Χ2.

BMW X2: Η αντεπίθεση της BMW

Διαβάστηκε από 6419 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/3/2018
 

BMW X2 εναντίον Mercedes GLA: Ποιος κερδίζει στη μάχη με το ίδιο νόμισμα;

Η BMW είχε πάντοτε τη λύση σε όλα τα ζητήματα. Όμορφα αυτοκίνητα οι άλλοι; Πισωκίνητα η BMW. Γρήγορα αυτοκίνητα οι άλλοι; Πισωκίνητα η BMW. Premium αυτοκίνητα οι άλλοι; Πισωκίνητα η BMW. Όμως η Mercedes GLA τα άλλαξε όλα αυτά. Τι κάνει αυτή τη φορά η ΒΜW;

Αυτή τη φορά η BMW δεν απαντάει με πίσω κίνηση. Θα σπεύσουν πολλοί να πουν πως πέρασε η μπογιά της πίσω κίνησης, όμως εδώ το πρόβλημα είναι αλλού. Σε μία κατηγορία που είναι φθηνότερη από τον πυρήνα των μοντέλων της μάρκας, σε μία κατηγορία που μπαίνουν αγοραστές από άλλες, συχνά όχι premium μάρκες, και σε μία κατηγορία που η εμφάνιση και οι επιδόσεις μετράνε περισσότερο, η πίσω κίνηση έχει μικρή ή καμία αξία.

Σε αυτή την κατηγορία η Mercedes ισοπέδωσε τον ανταγωνισμό με την GLA. Στα μικρά premium SUV τόσο η BMW όσο και η Audi πήγαν «παραδοσιακά». Δηλαδή ένα κλικ μικρότερο από το αμέσως πιο πάνω, κυρίως μοντέλο. Η X1 και το Q3, λίγο μικρότερες από τα Χ3 και Q5, αλλά τίποτε διαφορετικό. Η GLA από την άλλη, πήρε ένα πετυχημένο προσθιοκίνητο μικρομεσαίο, το «σήκωσε» από το έδαφος και το λανσάρισε ως το μικρό SUV της μάρκας με έμφαση στην ποιότητα και την αισθητική.

Η Audi απάντησε με το Q2, το πρώτο πραγματικά καινοτόμο Audi τα τελευταία χρόνια, ενώ η BMW τώρα απαντάει με την Χ2. Ένα SUV βασισμένο σε ένα προσθιοκίνητο μικρομεσαίο, με έμφαση στην ποιότητα και την αισθητική. Απαντάει στην GLA με το ίδιο νόμισμα.

Η Χ2, παρά την μηχανολογική συγγένεια με την τελευταίας γενιάς Χ1 (η πρώτη γενιά ήταν πισωκίνητη), δεν της μοιάζει εξωτερικά καθόλου. Η Χ2 κάνει και αυτή χρήση της πλατφόρμας του Mini, έχει όμως χαμηλό προφίλ, σχεδόν μηδενικές εκτός δρόμου βλέψεις και εστιάζει σε όλα αυτά που πλέον θέλουν οι αγοραστές των SUV, δηλαδή τα πάντα εκτός της τετρακίνησης, και ας υπάρχει στη λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Αν και αρχικά η νέα X2 είναι μόνο δίλιτρη, τα 1500άρια της Χ1 (και του Mini) θα φτάσουν μέχρι το τέλος του  χρόνου και έτσι η σύγκριση επί ελληνικού εδάφους θα είναι πιο άμεση. Μέχρι τότε όμως, και δεδομένου ότι η βάση της GLA, η A-Class έχει νέα γενιά, περιμένουμε να δούμε και την απάντηση της Mercedes.

Ως τότε όμως εσείς ποιο μοντέλο προτιμάτε; Την Χ2 ή την GLA; Με την πίσω κίνηση εκτός, ποιο από τα δύο αυτοκίνητα θέλετε; Και τελικά ποιο είναι τώρα το κριτήριο επιλογής; Θα είναι η BMW πάλι πιο οδηγοκεντρική;

Tags: BMW
 
Σχολιάστε την είδηση 6 σχόλια

Τι είναι το TPMS;

All About Ηχεία

Συναγερμός που σου «μιλάει»

Πηγές φωτός για προβολείς

Η κίνηση στους δρόμους

To ηλεκτρικό DS3 Crossback αναλυτικά

«Αγρίεψε» το Lexus GX και έγινε GXOR

Hyundai i20 Vs Nissan Micra Vs SEAT Ibiza

Δοκιμή: VW T-Roc diesel

To ανανεωμένο Μazda2

Mε δύο ηλεκτροκίνητες εκδόσεις το νέο Juke;

Έτσι θα είναι το νέο Lada Niva

Ανανέωση για Mercedes-AMG GLC 43 & GLC 43 Coupe

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »