Βρέθηκε «συμπαίκτης» για το Apple Car

2.146 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2021)

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς η τεχνολογική εταιρεία βρίσκεται μία ανάσα από τα να υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας (MoU), με μία ακόμα εταιρεία που θα τη βοηθήσει στην κατασκευή του.


Αρκετούς μήνες τώρα το πρότζεκτ για τη δημιουργία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, αφού δεν αποτελεί μυστικό ότι η εταιρεία έχει πάρει πλέον την απόφαση να το κατασκευάσει, κάνοντας έτσι μπάσιμο στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
 
Οι επαφές με πολλές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων, τις οποίες είχε κάνει η Apple το προηγούμενο διάστημα είχαν πέσει στο κενό, όμως σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Μέσα από την Νότιο Κορέα, τελικά η Apple μπόρεσε να έρθει σε καταρχήν συμφωνία με μία εταιρεία για να τρέξουν από κοινού το μεγαλεπήβολο αυτό έργο. Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «The Korean Times» η Apple  θα υπογράψει MoU με την εταιρεία LG Magna e-Powertrain, μία κοινοπραξία που δημιουργήθηκε από την γνωστή σε όλους LG Electronics και την κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων Magna.
 
Το ρεπορτάζ από την ασιατική χώρα αναφέρουν πως οι δύο πλευρές αναμένεται να δώσουν τα χέρια και πως αυτή τη στιγμή τα στελέχη τους συζητούν τις λεπτομέρειες, οι οποίες απομένουν για να πέσουν οι υπογραφές.
 
Από κει και πέρα γίνεται λόγος πως μέρος της συμφωνίας είναι ότι η πρώτη γενιά του Apple Car δε θα παραχθεί σε μεγάλο όγκο. Ο λόγος είναι πως η εταιρεία θέλει πρώτα να δει την απήχηση που θα έχει στο κοινό και στη συνέχεια να αποφασίσει για το μέλλον του προϊόντος.
 
Τέλος αναφορικά με την κοινοπραξία LG Magna e-Powertrain, η οποία σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερα από 1000 άτομα για το σύνολο των εργασιών της, σημειώνεται πως η LG Electronics κατέχει το 51% των μετοχών, ενώ η Magna το υπόλοιπο 49%.

Toyota
test center