Πρόεδρος Toyota: «Τα ηλεκτρικά θα δημιουργήσουν εκατομμύρια ανέργους»

5.230 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2021)

5,5 εκατομμύρια ανέργους και μεγάλη μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων θα κοστίσει στην Ιαπωνία η υιοθέτηση μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Toyota, Akio Toyoda!

Η ηλεκτροκίνηση συνεχίζει να μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, οι χώρες ανά τον κόσμο έχουν ετοιμάσει τα δικά τους πλάνα εξηλεκτρισμού, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την πώληση μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το ίδιο έχει κάνει και η Ιαπωνία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Η Akio Toyoda προειδοποίησε
Τα όσα όμως έχουν ανακοινωθεί από την ασιατική χώρα δεν βρίσκουν καθόλου σύμφωνο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Toyota, Akio Toyoda, ο οποίος με δηλώσεις του έσπευσε να προειδοποιήσει την ιαπωνική κυβέρνηση για τα δεινά που μπορεί να φέρουν οι αποφάσεις της. Ο επικεφαλής της Toyota είπε ότι η υιοθέτηση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούσε να κοστίσει στην Ιαπωνία 5,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και 8 εκατομμύρια μονάδες απώλειας παραγωγής οχημάτων έως το 2030. Μάλιστα ο Toyoda, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην τακτική συνεδρίαση της απωνικής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανιών (JAMA), υπογράμμισε πως οι δυνητικά υπερβολικοί στόχοι «πράσινης» παραγωγής που προωθούνται από τις ιαπωνικές αρχές και εμπνέονται από την Ευρώπη είναι μη βιώσιμοι!
 
Οι στόχοι της Ιαπωνίας παρόμοιοι με αυτούς της Ευρώπης
Ουσιαστικά οι στόχοι της Ιαπωνίας είναι παρόμοιοι με αυτοί που γνωρίζουμε και στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στην Ιαπωνία έως το 2030 και να επιτύχει η ουδετερότητα από τον άνθρακα έως το 2050. Όμως ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota πιστεύει ότι ο χάρτης πορείας θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα ότι η οικονομική ζωή της Ιαπωνίας προέρχεται από τον τομέα της παραγωγής. Μάλιστα σημείωσε πως η «ξαφνική στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσε να υπονομεύσει τη βιομηχανική βάση της Ιαπωνίας».  
 
Μεγάλη μείωση παραγωγής και ανεργία
Ο Toyoda σημείωσε ότι οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι το 2030 θα παράγουν στα εργοστάσιά τους στην Ιαπωνία πάνω από 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα εξοπλισμένα με κινητήρες καύσης, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών και plug-in υβριδίων. Μόλις όμως απαγορευτούν αυτά τα οχήματα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεχτούν μεγάλο πλήγμα αφήνοντας τις εταιρείες να αποφασίσουν: είτε να στείλουν την παραγωγή τέτοιων οχημάτων στο εξωτερικό, είτε να την τερματίσουν. Όπως προαναφέραμε σύμφωνα με τον Toyoda αυτό θα κοστίσει την μείωση της παραγωγής και την απώλεια 5,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.
 
Η λύση που πρότεινε
Τέλος σε ότι αφορά τη λύση που προτείνει ο Toyoda, αυτό που είπε είναι ότι η πορεία προς την ουδετερότητα του άνθρακα πρέπει να προσαρμοστεί στις συνθήκες κάθε χώρας ξεχωριστά.  

«Χύμα και τσουβαλάτα» τα είπε ο επικεφαλής της Toyota.
5,5 εκατομμύρια ανέργους και τεράστια μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων θα κοστίσει στην Ιαπωνία η υιοθέτηση μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον Akio Toyoda!
Συμφωνείς ή πιστεύεις πως ο Πρόεδρος της Toyota υπερβάλει;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
test center