Δοκιμή: Νέο Citroen C5 Aircross

93.885 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2022)
Δοκιμή: Νέο Citroen C5 Aircross
5 Φωτογραφίες »

Το ανανεωμένο Citroën C5 Aircross κερδίζει τις εντυπώσεις με το φρέσκο ντιζάιν, το πλουσιότερο τεχνολογικό του υπόβαθρο και τις ανέσεις που προσφέρει ακριβώς όπως ο «υπέροχος Gatsby» του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ.

Βασιλιάς άνεσης, full πρακτικό & ντιζαϊνάτο

What is new
- Ανανέωση για το οικογενειακό SUV της Citroën
- Πιο ντιζαϊνάτο & με hi-tech καμπίνα
- Εξαιρετικά άνετο και ευρύχωρο
- Από 31.500 ευρώ (35.300 το αυτόματο)
 
Με στοχευμένες επεμβάσεις η Citroën αναβάθμισε στο C5 Aircross τόσο την προχωρημένη αισθητική, όσο και την αξιοζήλευτη άνεση που προσφέρει. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή της καριέρας του, το 2018, το Citroën C5 Aircross κατάφερε να ξεχωρίσει με τη σχεδίαση που ξέφυγε από τα καθιερωμένα και το έκανε να διαφέρει από τα «μια από τα ίδια» μικρομεσαία SUV, τους μεγάλους χώρους, αλλά και τα υψηλά επίπεδα άνεσης και ανεξαρτήτως τερέν. Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι κοινό μπορεί να έχει ο μυστηριώδης εκατομμυριούχος Τζέι Γκάτσμπυ του γνωστού αμερικανικού μυθιστορήματος με τη νεότερη version του οικογενειακού SUV της Citroen που μετρά περισσότερες από 260.000 πωλήσεις.
 
Ο Αμερικανός συγγραφέας, Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, έγραψε το μυθιστόρημα που αργότερα μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη στη Γαλλία, χώρα καταγωγής του C5 Aircross το οποίο παράγεται στην πόλη Ρεν και ο πρώτος τίτλος του μυθιστορήματος ήταν «Κάτω από το κόκκινο, το λευκό και το μπλε», δηλαδή τα χρώματα των «Tricolore». Πέρα από την καταγωγή ωστόσο, το C-SUV της Citroën καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά και από τα πρώτα χιλιόμετρα, όπως ο κύριος Γκάτσμπυ, προβάλλοντας μέσω της ανανέωσής του το νέο στυλ, τα αναβαθμισμένα επίπεδα σε τεχνολογία και άνεση, αλλά και τους πλούσιους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά…

Μοντέρνο «πρόσωπο» με νέο λογότυπο

Αισθητές οι αλλαγές και ο εκσυγχρονισμός στην εμφάνιση κυρίως στο εμπρός μέρος, το οποίο χαρακτηρίζεται από μια νέα μάσκα με δύο στρώσεις από μαύρα γυαλιστερά σιρίτια, τα οποία εκτείνονται στις φωτιζόμενες LED ράβδους (φώτα ημέρας) που σχηματίζουν νοητά ένα V και προσθέτουν ένα «ισχυρό» 3D εφέ. Στη μάσκα εδράζεται και το ανανεωμένο λογότυπο της φίρμας με τα «διακριτικά του λοχία» να έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Παράλληλα, ανασχεδιασμένος είναι και ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας με μεγαλύτερους αεραγωγούς, ενώ τα κυριότερα σημεία των αλλαγών του εξωτερικού μέρους ολοκληρώνονται με τους νέους LED Vision προβολείς που έχουν λεπτότερο σώμα, τους γυαλιστερούς μαύρους καθρέφτες, τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών (σ.σ. στο μοντέλο της δοκιμής είναι 19 ιντσών) και τα καινούργια τρισδιάστατα LED φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος, τα οποία πλαισιώνουν το νέο έμβλημα της γαλλικής φίρμας που κοσμεί την πόρτα του χώρου αποσκευών. Εν κατακλείδι, το C5 Aircross αποπνέει περισσότερο δυναμισμό, καθώς φαίνεται πιο φαρδύ και επιβλητικό στο μάτι λόγω των αλλαγών στη σχεδίαση, ιδιαίτερα δε με τις μπλε πινελιές του χρωματικού πακέτο Energic Blue που είχε το μοντέλο της δοκιμής.

Σελίδα 2Καμπίνα α λα C5 X με οθόνη 10 ιντσών & αρχοντικούς χώρους
Σελίδα 3Ισχυρό, πολιτισμένο & πρακτικό σύνολο
Σελίδα 4Ταξιδιάρα ψυχή…
Σελίδα 5Η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
Toyota
moto