Σταθερό, ακριβές και αποτελεσματικό είναι το XCeed κατά τη σβέλτη οδήγηση προσφέροντας παράλληλα και πολύ καλή αίσθηση στον οδηγό του.

Σταθερό, ακριβές και αποτελεσματικό είναι το XCeed κατά τη σβέλτη οδήγηση προσφέροντας παράλληλα και πολύ καλή αίσθηση στον οδηγό του.

Στο δρόμο: Ξεχωρίζει και στο δρόμο

240.001 Επισκέψεις στο άρθρο (1/1/2021)

Το Kia XCeed βασίζεται -και σε οδηγικό επίπεδο- στο πολύ ικανό στον τομέα νέο Ceed και την πλατφόρμα Κ2 αυτού. Ωστόσο και εδώ με τις κατάλληλες επεμβάσεις σε πολλά σημεία, απέκτησε τον δικό του ενδιαφέρων και εν τέλει ευχάριστο χαρακτήρα. Ξεκινώντας από την ανάρτηση, αυτή έχει ανασχεδιασμένα μέρη και νέα αμορτισέρ με υδραυλικά στοπ που βελτιώνουν την επαναφορά των ελατηρίων. Παράλληλα έχει ρυθμιστεί διαφορετικά το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας και εφοδιάζεται με πιο ισχυρά φρένα και τροχούς-ελαστικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ολες αυτές οι αλλαγές κατάφεραν να διατηρήσουν το βασικό χαρακτηριστικό του Ceed και στην υπερυψωμένη του έκδοση, με το XCeed να παραμένει έτσι το ίδιο ευχάριστο και αποτελεσματικό στη σβέλτη οδήγηση άσχετα αν θεωρητικά αυτός ο ρυθμός οδήγησης δεν αποτελεί το βασικό πεδίο δράσης του.

Αντίθετα στην καθημερινότητα και σε πιο «ήπιες» μετακινήσεις το XCeed και παρά την αισθητά σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησής του παρουσιάζει πολύ καλά επίπεδα άνεσης, με τις έντονες ανωμαλίες του δρόμου να «διαβάζονται» από την ανάρτηση χωρίς ωστόσο αυτή να «κοπανάει» παρά τις προαιρετικές 18 ιντσών ζάντες και τα ελαστικά διάστασης 235/45 που φοράει το αυτοκίνητο της δοκιμής μας. Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός λαμβάνει καλή αίσθηση και έχει τον πλήρη έλεγχο σε ότι κι αν κάνει ή απαιτεί, ενώ στο «τσακίρ κέφι» το XCeed δεν θα πει όχι και σε εκτός δρόμου βατές διαδρομές. Τα φρένα συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το ασφαλές και ευχάριστο οδηγικό του προφίλ τόσο με την αίσθησή τους, όσο και με την απόδοσή τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green