• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δοκιμή: Νέο Kia XCeed

159.458 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/2/2020

Το Ceed σε νέες περιπέτειες… Το Kia XCeed είναι μια έκδοση με crossover χαρακτήρα, κουπέ αισθητική και ευχάριστο οδηγικό DNA που συναντάται για πρώτη φορά στην κατηγορία και που μπορεί να βάλει τον ανταγωνισμό σε «περιπέτειες»...


Η Kia συνεχίζει να ποντάρει πάνω στην επιτυχία του Ceed παρουσιάζοντας µια έκδοση µε πιο crossover χαρακτήρα και αντίστοιχες ικανότητες. Το XCeed δεν είναι φρέσκο ως «ιδέα» καθώς υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις στην αγορά, εντούτοις στην συγκεκριµένη κατηγορία των µικροµεσαίων αυτές είναι ελάχιστες και καµία άλλη δεν ενσωµατώνεται στην γκάµα ενός µοντέλου, ως ανεξάρτητη πρόταση.

Η 4η διαφορετική έκδοση του Ceed λοιπόν έρχεται µε crossover χαρακτήρα να καλύψει το κενό ανάµεσα στα Ceed και Sportage. Για να το πετύχει αυτό, βασίστηκε στο πολύ καλό Ceed ωστόσο διαθέτει την δική του αισθητική ταυτότητα (Coupe Activity Vehicle το θεωρεί η Kia) και αν και υπερυψωµένο, καταφέρνει να διατηρεί τα κύρια οδηγικά χαρακτηριστικά του Ceed αναλλοίωτα.

Από άποψη διαστάσεων έχει κρατήσει το ίδιο µεταξόνιο (2.650 χλστ.), όµως έχει µήκος 4.395 χλστ. (+85 χλστ. από το Ceed και -90 χλστ. από το Sportage), πλάτος 1.826 χλστ. (+26 χλστ. από το Ceed) και ύψος 1.490 χλστ. (+43 χλστ. από το Ceed, -155 χλστ. από το Sportage), µε τις κύριες διαφορές να εντοπίζονται στους διευρυµένους κατά 25 χλστ. και 60 χλστ. προβόλους, εµπρός και πίσω αντίστοιχα, αλλά και την κατά 42 χλστ. αυξηµένη απόσταση του από το έδαφος σε σχέση µε το Ceed (σ.σ. από 174 έως 184 χλστ. ανάλογα µε την διάσταση των ελαστικών-ζαντών).

Εµφάνιση: Ξεχωρίζει και αρέσει…
Το αισθητικό προφίλ του XCeed είναι µοναδικό και κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο συνολικά όσο και στις λεπτοµέρειες. Αν και υιοθετεί την σχεδιαστική ταυτότητα της Kia και ιδιαίτερα του Ceed, δεν υπάρχει τίποτα πέραν των εµπρός θυρών που να µοιράζονται τα δύο –διαφορετικά- µοντέλα. Οι µεγαλύτερες διαστάσεις και το πιο «σκληροτράχηλο» προφίλ που του χαρίζει η αυξηµένη απόσταση από το έδαφος και τα προστατευτικά περιµετρικά του αµαξώµατος τονίζουν την διαφορετικότητά του, ωστόσο τα βλέµµατα κλέβει µε ευκολία η κουπέ λογικής σχεδίαση του πίσω µέρους. Συνολικά και µέσω των πιο αιχµηρών επιµέρους στοιχείων σε όλες τις επιφάνειές του, το XCeed προβάλλει ένα πιο δυναµικό και premium χαρακτήρα που αρέσει πολύ.

Aπό 20.590 ευρώ µε έκπτωση
Το Kia XCeed είναι διαθέσιµο σε 3 εξοπλιστικά επίπεδα και µε 2 επιλογές κινητήρων βενζίνης. Η βασική έκδοση µε τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 120 ίππων στο επίπεδο Launch Edition I κοστίζει από 20.590 ευρώ, ενώ ένα σκαλοπάτι ψηλότερα στο Launch Edition II οι τιµές του ξεκινούν από τα 21.190 ευρώ. Η πλουσιότερη έκδοση µε τον ίδιο κινητήρα τιµάται από 22.300 ευρώ, ενώ το αυτοκίνητο της δοκιµής µας σε αυτή την έκδοση  µε τον 1.400άρη turbo κινητήρα, ισχύος 140 ίππων, κοστίζει από 25.990 ευρώ. Οι τιµές αυτές «πριµοδοτούνται» µε ένα όφελος λανσαρίσµατος 500 ευρώ, ενώ αξίζει να σηµειωθεί πως σε κάθε περίπτωση ο εξοπλισµός είναι πλούσιος.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

8 διαθέσιμα άρθρα για KIA  XCEED

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια