To LEAF κέρδισε τον τίτλο του «World Green Car of the Year 2018», ενώ ο προκάτοχός του είχε κερδίσει τον τίτλο «World Car of the Year 2011».
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To LEAF κέρδισε τον τίτλο του «World Green Car of the Year 2018», ενώ ο προκάτοχός του είχε κερδίσει τον τίτλο «World Car of the Year 2011».

5 πράγματα για το Nissan LEAF

66.804 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2018)

1. Τι σημαίνει το όνομά του;

Μηδενικοί ρύποι για το Nissan LEAF.

Μηδενικοί ρύποι για το Nissan LEAF.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το LEAF δεν αναφέρεται στην αγγλική λέξη για το «φύλλο» , αλλά στα αρχικά του «Leading, Environmentally Friendly, Affordable, Family vehicle» (πρωτοπόρο, περιβαλλοντικά φιλικό, προσιτό, οικογενειακό). To LEAF κέρδισε τον τίτλο του «World Green Car of the Year 2018», ενώ ο προκάτοχός του είχε κερδίσει τον τίτλο «World Car of the Year 2011». Σε κάθε περίπτωση, το νέο Nissan LEAF είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς αποσπώντας 5 αστέρια. Στην προστασία των ενηλίκων επιβατών βαθμολογήθηκε με 93% και στην προστασία των παιδιών με 86%. Να σημειωθεί πως για λόγους ασφαλείας, μόλις διαπιστωθεί η παραμικρή απώλεια ρεύματος διακόπτεται η παροχή και «απομονώνεται» η μπαταρία.

2. Σε πόσο χρόνο φορτίζει;
Το ατού του νέου LEAF είναι οι μεγαλύτερες (μόνο σε χωρητικότητα) μπαταρίες. Έτσι στο πάτωμα του νέου LEAF και σε ειδικό υποπλαίσιο, έχουν τοποποθετηθεί μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 40 kWh (30 kWh πριν). Σε απλή οικιακή πρίζα η φόρτιση 0-100% διαρκεί 21 ώρες. Σε Wallbox 7 kW o χρόνος μειώνεται στις 7,5 ώρες, ενώ σε ταχυφορτιστή 50 kW το 80% της φόρτισης γίνεται σε μόλις 40 λεπτά. Στο τέλος της χρονιάς αναμένεται έκδοση με μπαταρία 60 kWh και αυτονομία βάσει του κύκλου WLTP άνω των 360 χλμ..

3. Μπορεί να οδηγηθεί ουσιαστικά με ένα και μόνο πεντάλ
Πως θα σας φαινόταν λοιπόν να οδηγείτε με τη χρήση ενός και μόνο πεντάλ; Ναι, το νέο LEAF δίνει αυτή τη δυνατότητα με το πάτημα του σχετικού κουμπιού για τη μετάβαση στη λειτουργία e-Pedal. Έτσι ο ο οδηγός μπορεί να επιταχύνει, να φρενάρει και να σταματά εντελώς με ένα μόνο πεντάλ - ακόμα και σε ανηφόρες και κατηφόρες. Σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι, το LEAF επιβραδύνει μόνο του με έως και 0,2g (να σημειωθεί πως υπάρχει κανονικά πεντάλ φρένου).

4. Συνδέεται με το κινητό σου
Μέσω εφαρμογής στο κινητό, o οδηγός μπορεί να έχει πληροφόρηση για το επίπεδο μπαταρίας, για τον εναπομείναντα χρόνο φόρτισης, αλλά και να θέσει τον κλιματισμό σε λειτουργία από απόσταση. Αυτό επιτρέπει στους κατόχους του LEAF να εξοικονομούν μπαταρία, θερμαίνοντας ή ψύχοντας το αυτοκίνητο ενόσω φορτίζεται από το δίκτυο παροχής ισχύος.

5. «Πάει» και παρκάρει μόνο του
Το LEAF προσφέρει σύστημα ProPILOT. Το συγκριμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (ο οδηγός πρέπει να έχει τα χέρια στο τιμόνι) μπορεί να ελέγχει την απόσταση του οχήματος από το μπροστινό, όταν το LΕAF κινείται με ταχύτητα από 30 έως 100 χλμ./ώρα, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει στη λωρίδα του. Επιπλέον προσφέρεται εντελώς αυτόνομη λειτουργία στάθμευσης ProPILOT Park που χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες γύρω από το αυτοκίνητο για να το καθοδηγήσει σε παράλληλο ή κάθετο χώρο στάθμευσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto