Δεν αρνήθηκε να ακολουθήσει τις... υπερβολές του οδηγού για χάρη της δοκιμής.

Δεν αρνήθηκε να ακολουθήσει τις... υπερβολές του οδηγού για χάρη της δοκιμής.

Στο δρόμο

105.519 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2013)

Οδηγική συμπεριφορά εντός και εκτός δρόμου

Ο μεγαλύτερος όγκος του μοντέλου δουλεύει ως θετικός παράγοντας στην ευστάθεια του αυτοκινήτου, αφού το «πάτημά» του είναι πολύ σταθερό, ακόμα και σε περιπτώσεις πίεσης. Για την καλή σταθερότητα του μοντέλου ευθύνεται φυσικά και το νέο σύστημα τετρακίνησης ALL-GRIP, ενώ το τιμόνι μεταδίδει πιστά τις πληροφορίες από το οδόστρωμα.

Σε εκτός δρόμου τμήματα, το νέο μοντέλο της Suzuki δύσκολα θα πει όχι, χάρη στην πολύ καλή τετρακίνηση. Έτσι, οι οποιοιδήποτε περιορισμοί έρχονται μόνο από την όχι τόσο χαμηλή απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (190 χλστ.)


Νέα γενιά τετρακίνησης ALLGRIP 4WD

Η νέα γενιά τετρακίνησης της Suzuki ονομάζεται ALL GRIP και στο νέο SX4 S-CROSS αξιοποιείται στο έπακρο, ενώ διαθέτει τέσσερις διαφορετικές κατ επιλογή λειτουργίες. Το «έξυπνο» λογισμικό της τετρακίνησης ελέγχει την κατάσταση του κινητήρα, της μετάδοσης, του σύστημα ελέγχου ευστάθειας και άλλων παραμέτρων και επιλέγει την ιδανική λειτουργία για κάθε τύπο οδοστρώματος και οδηγικών συνθηκών. Απλά, με το πάτημα ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις λειτουργίες AUTO, SPORT, SNOW και LOCK.

AUTO

Η αυτόματη λειτουργία έχει ως προτεραιότητα την οικονομία καυσίμου, όταν οι συνθήκες στο δρόμο είναι φυσιολογικές. Το σύστημα μετάδοσης στέλνει ροπή μόνο στους εμπρός τροχούς και μετατρέπεται αυτόματα σε τετρακίνητο όταν «διαβάσει» απώλεια πρόσφυσης.

SPORT

Ιδανική επιλογή για επαρχιακούς ή ορεινούς δρόμους με στροφές και συνεχείς εναλλαγές κατεύθυνσης. Το ALLGRIP κάνει τη μέγιστη δυνατή χρήση της τετρακίνησης λαμβάνοντας υπόψη και τη στιγμιαία επιτάχυνση του οχήματος. Στις χαμηλές και μεσαίες στροφές το σύστημα εναλλάσσει συνεχώς τα χαρακτηριστικά απόδοσης ροπής και επιτάχυνσης, προς όφελος της απόκρισης του κινητήρα και της οδικής συμπεριφοράς.

SNOW

Όπως λέει και το όνομά της, η λειτουργία SNOW είναι σχεδιασμένη να ανταποκρίνεται κατάλληλα για οδήγηση σε χιονισμένες επιφάνειες ή άλλες αντίστοιχης αντιξοότητας συνθήκες. Μεγιστοποιεί την απόδοση του συστήματος τετρακίνησης, σε συνδυασμό με τη γωνία του τιμονιού και του πεντάλ του γκαζιού, βοηθώντας την πρόσφυση και τη σταθερότητα σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης.

LOCK

Επιλογή που συνιστάται για ακραίες συνθήκες, όπως για παράδειγμα ο απεγκλωβισμός του αυτοκινήτου από το χιόνι, τη λάσπη ή την άμμο. Η τετρακίνηση «κλειδώνει» στέλνοντας συνεχώς μεγάλο ποσοστό ροπής στους πίσω τροχούς και αυξάνοντας την ελκτική ικανότητα του οχήματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

citroen
test center