• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

ElectroLight: To χρώμα που προτείνει η Axalta για το 2021

1.256 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/1/2021

Αυτή την απόχρωση του πράσινου προτείνει η Axalta για τα αυτοκίνητα για την φετινή χρονιά σε όσους θέλουν να διαφοροποιηθούν από τα συνηθισμένα χρώματα.


Το χρώμα ElectroLight προτείνει η Axalta, μια εταιρεία που παρέχει χρώματα στις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων, σε όσους σκέφτονται ποιο χρώμα να επιλέξουν για το νέο τους αυτοκίνητο μέσα στο 2021.

Το ElectroLight χαρακτηρίζεται από την Axalta ως «μια αναζωογονητική απόχρωση του πράσινου και του κίτρινου χρώματος που προσφέρει ενέργεια και, όταν συνδυάζεται με δίχρωμες αποχρώσεις, προσφέρει μεγάλη ευελιξία». Επιπλέον, το ElectroLight είναι ιδιαίτερα ορατό στα LiDAR συστήματα ανίχνευσης, ενώ επίσης, λόγω των ουσιών και της δομής του, μεταδίδεται εύκολα με συστήματα ραντάρ.

Το λευκό παραμένει το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως, ωστόσο το ενδιαφέρον για χρώματα αυτοκινήτου με πιο φαντεζί παρουσία γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. Θυμίζουμε πως το χρώμα που επιλέγουν οι περισσότεροι είναι το άσπρο σε ποσοστό του 38%, τα μαύρα αποτελούν το 19% των νέων αυτοκινήτων ενώ το 15% είναι γκρι. Η ζήτηση για ασημί αυτοκίνητα (φέτος στο 9%) μειώνεται συνεχώς αλλά αυτή για το μαύρο παραμένει σταθερή εδώ και αρκετά χρόνια κυρίως γιατί το προτιμούν σε μεγάλο ποσοστό στα premium μοντέλα. Τα τέσσερα παραπάνω χρώματα αποτελούν συνολικά το 81% των νέων αυτοκινήτων, ενώ όσον αφορά στα υπόλοιπα, μπλε είναι το 7% και κόκκινα το 5%.

«Το χρώμα που επιλέξαμε για το 2021 αντιπροσωπεύει την βιωσιμότητα, την ευτυχία και την ασφάλεια. Το ElectroLight βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των σημερινών τάσεων και ταιριάζει στις αναδυόμενες τεχνολογικές εξελίξεις», δήλωσε η Nancy Lockhart, παγκόσμια υπεύθυνη χρωμάτων στην Axalta. «Οι καταναλωτές ψάχνουν για ένα ξεκάθαρο χρώμα και το ElectroLight το προσφέρει αυτό, ενώ ταυτόχρονα φέρνει μια πιο προοδευτική προσέγγιση στο στυλ των αυτοκινήτων» πρόσθεσε η Lockhart.