2 φωτογραφίες »

Βλέπετε το τρέχον μοντέλο της Skoda Fabia Combi.

Επιβεβαιώθηκε η νέα Skoda Fabia βάγκον

2.285 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2020)

Η ολοκαίνουργια Fabia της Skoda ετοιμάζεται για να κάνει την εμφάνισή της και τα νέα που έρχονται από την τσεχική μάρκα είναι ακόμα πιο ευχάριστα καθώς επιβεβαιώθηκε επίσημα πως και στη νέα του γενιά το μοντέλο θα διαθέτει μία βάγκον έκδοση.


Η Skoda ετοιμάζει την τέταρτη γενιά της Fabia, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2021, όπως αποκάλυψε πριν από λίγους μήνες ο νέος διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Thomas Schäfer. Σήμερα σε μία νέα γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της εταιρείας επιβεβαίωσε πως η νέα Fabia θα έχει και πάλι στη διάθεσή και μία έκδοση βάγκον συνεχίζοντας μια παράδοση 20 ετών για την τσεχική μάρκα.
 
«Θα έχουμε και πάλι μια combi (βάγκον) έκδοση», έγραψε ο Schaefer στη σελίδα του στο LinkedIn και συνέχισε: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, διότι υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε οικονομικά προσιτή και πρακτική κινητικότητα στη βάση της γκάμας των μοντέλων μας».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως από την κυκλοφορία του το 2000, η πιο πρακτική Fabia έχει πουληθεί σε περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια μονάδες, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 35% των συνολικών πωλήσεων της Fabia. Ίσως αυτός να είναι ένας ακόμα λόγος πως η εταιρεία πήρε την απόφαση να συνεχίσει την προσφορά του μοντέλου.
 
Η νέα Fabia αναμένεται να μεταβεί στην πλατφόρμα MQB A0 που υποστηρίζει τα VW Polo, SEAT Ibiza και Audi A1. Η καμπίνα λέγεται πως θα μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση τέσσερις ενήλικες, ενώ πιθανότατα οι χώροι θα είναι ελαφρώς αυξημένοι σε σχέση με αυτούς της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου. 
 
Σχετικά με το κομμάτι των κινητήρων επιβεβαιωμένες πληροφορίες δεν έχουν υπάρξει. Όμως η έντονη φημολογία αναφέρει πως βασική επιλογή θα συνεχίσει να αποτελεί ο 1,0 λίτρου TSI προσφέροντας 95 και 110 ίππους. Δεν αποκλείεται να δούμε μία έκδοση της Fabia με τον TSI 1,5 λίτρων κινητήρα εξοπλισμένο με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, ενώ φημολογείται πως η νέα Fabia θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ήπια υβριδική τεχνολογία από τον όμιλο VW. 

SPRING SEAT
NISSAN