• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από την Dacia και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Έρχεται ο μεγάλος αδελφός του Dacia Duster

36.263 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2021)

DACIA: Αll-new SANDERO. Απλά. Ό,τι χρειάζεσαι! Aπό 11.980€

Η Dacia σχεδιάζει να αποκαλύψει τρία νέα μοντέλα έως το 2025, με το πρώτο που έρχεται τον επόμενο χρόνο να είναι το Bigster.

Ιδιαίτερα ευνοημένη είναι η Dacia από το σχέδιο «Renaulution» που ανακοίνωσε στις αρχές του 2021 ο όμιλος Renault, αφού μέρος του αποτελεί ο ερχομός τριών νέων μοντέλων ως το 2025. Ένα από αυτά θα είναι το Bigster, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελέσει την παραπάνω από το Duster επιλογή, αφού η ρουμανική μάρκα θέλει να επενδύσει ακόμα περισσότερο στην «καυτή» κατηγορία των SUV.
 
Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, κρατήστε στο μυαλό σας πως το Bigster θα πρόκειται για ένα SUV με μήκος 4,6 μέτρα περίπου. Το εν λόγω μοντέλο θα είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που θα φορά το ολοκαίνουργιο, πιο μινιμαλιστικό σήμα της εταιρείας, με τους ανθρώπους της εταιρείας να ευελπιστούν πως θα παίξει βασικό ρόλο ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές οικογενειακών αυτοκινήτων και χάρη στην προσιτή τιμή που θα έχει.
 
Το Bigster αναμένεται να βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-B, ενώ λέγεται πως μεταξύ άλλων θα εξοπλίζεται από υβριδικούς και εναλλακτικούς κινητήρες, χωρίς να έχουν διαρρεύσει προς το παρών περισσότερες πληροφορίες. Ίσως το υβριδικό σύστημα κίνησης του Renault Clio E-Tech, όπου ένας κινητήρας 1,6 λίτρων συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας συνδυαστικά 140 ίππους, να είναι μία από αυτές τις επιλογές. Ακόμα μία επιλογή είναι το νέο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Renault που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα SUV βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό χρησιμοποιεί έναν τούρμπο τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων και μπορεί να προσφέρει έως και 200 ίππους. Παράλληλα πιθανή είναι και η ύπαρξη ενός μοτέρ βενζίνης / υγραερίου.
 
Από κει και πέρα να πούμε πως η Dacia στις αρχές του έτους έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το πρωτότυπο του Bigster, ωστόσο ανεξάρτητα σχέδια της ιστοσελίδας autoexpress έκαναν την εμφάνισή τους, δείχνοντας τη δική τους οπτική για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το SUV της Dacia, όταν θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του.