Euro NCAP: 4+1 νέες δοκιμές πρόσκρουσης

Euro NCAP: 4+1 νέες δοκιμές πρόσκρουσης

2.675 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2022)

Το Kia EV6, η Mercedes C-Class και το Volvo C40 Recharge απέσπασαν 5 αστέρια στις νέες δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Mε 4 αστέρια βαθμολογήθηκαν Opel Astra και Peugeot 308.

Νέος γύρος δοκιμών Euro NCAP

Tα αποτελέσματα του τρίτου γύρου δοκιμών πρόσκρουσης που πραγματοποίησε έκανε γνωστά ο Euro NCAP. Το νέο Kia EV6, η νέα Mercedes C-Class και το Volvo C40 Recharge βαθμολογήθηκαν με 5 αστέρια, ενώ τα καινούρια Opel Astra και Peugeot 308 σημείωσαν πολύ καλή βαθμολογία 4 αστέρων.

Ο Michiel van Ratingen, Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές, βλέπουμε καλές βαθμολογίες στην προστασία από σύγκρουση κάτι που είναι, φυσικά, καθησυχαστικό. Αλλά τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης είναι εξίσου σημαντικά και τα οφέλη είναι, φυσικά, πολύ μεγαλύτερα. Θα διατηρήσουμε την ίδια έμφαση σε όλους τους τομείς ασφάλειας τα επόμενα χρόνια και ορισμένοι κατασκευαστές θα πρέπει να συνεχίσουν να βελτιώνονται σε αυτόν τον τομέα, εάν δεν θέλουν  να μείνουν πίσω από τον ανταγωνισμό».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

5άστερα τα Kia EV6, Mercedes C-Class και Volvo C40 Recharge

Το νέο ηλεκτρικό Kia EV6 έλαβε 5 αστέρια αποσπώντας από τον Euro NCAP πολύ υψηλή βαθμολογία στην προστασία των ενήλικων και των μικρών σε ηλικία επιβατών αλλά και στο τομέα των συστημάτων ασφαλείας. Η βαθμολογία του στην προστασία των άλλων ευάλωτων χρηστών είναι ικανοποιητική. Συγκεκριμένα, έλαβε:

Προστασία ενηλίκων: 90% 
Προστασία παιδιών: 86% 
Προστασία πεζών: 64%
Safety Assist: 87%


Η Mercedes είναι γνωστή για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας που προσφέρει στους επιβάτες εδώ και δεκαετίες. Η νέας γενιάς C-Class το απέδειξε με το καλύτερο τρόπο, αφού βαθμολογήθηκε με άριστα από τον Euro NCAP, σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις και στις τέσσερις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, έλαβε:

Προστασία ενηλίκων: 93% 
Προστασία παιδιών: 89% 
Προστασία πεζών: 80%
Safety Assist: 82%

Με 5 αστέρια βαθμολογήθηκε και το Volvo C40 Recharge, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της φίρμας, σημειώνοντας εξαιρετική επίδοσης στις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες ασφαλείας. Συγκεκριμένα έλαβε:

Προστασία ενηλίκων: 92% 
Προστασία παιδιών: 89% 
Προστασία πεζών: 70%
Safety Assist: 89%

Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO TRANSPORTER
test center