Ford Mustang GTD - Έρχεται Ευρώπη η ισχυρότερη Mustang της ιστορίας

 Σχολιάστε 
5.430 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2024)
Ford Mustang GTD - Έρχεται Ευρώπη η ισχυρότερη Mustang της ιστορίας
3 Φωτογραφίες »

- Το καλοκαίρι στην Ευρώπη η Ford Mustang GTD
- Ντεμπούτο τον Ιούνιο στο 24ωρο Le Mans
- Θα τρέξει στο Nurburgring στα τέλη του 2024
- Οσονούπω οι αιτήσεις από υποψήφιους αγοραστές. Πάνω από 7.500 αιτήσεις στην Αμερική

Το καλοκαίρι στην Ευρώπη η Ford Mustang GTD

Η Ford επισπεύδει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της ισχυρότερης Mustang στην ιστορία, προκειμένου να τεθεί αντιμέτωπη με όλα τα supercars που κυκλοφορούν στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου. Ο λόγος για την Ford Mustang GTD, το πιο ισχυρό, διάσημο pony car της αμερικανικής μάρκας που αποτελεί ουσιαστικά την νόμιμη για χρήση στο δρόμο εκδοχή της αγωνιστικής Mustang GT3.

Η ισχυρότερη Mustang που φτιάχτηκε ποτέ και έχει βάλει στόχο να... ταπεινώσει τα ευρωπαϊκά sportscar κρύβει κάτω από το καπό της έναν υπερτροφοδοτούμενο με κομπρέσορα V8 κινητήρα 5,2 λίτρων, με την απόδοσή του να ξεπερνά τους 800 ίππους. Κοινώς, μιλάμε όχι μόνο για την ισχυρότερη Mustang, αλλά για το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής του «Μπλε Οβάλ».

Ντεμπούτο τον Ιούνιο στο 24ωρο Le Mans

Το θηριώδες pony car θα πατήσει τους τροχούς του στην Ευρώπη στις 12-16 Ιουνίου, στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, ενώ από εκεί και έπειτα θα δώσει το «παρών» και στο 24ωρο του Spa, όπως επίσης και στο Goodwood Festival of Speed. Η Mustang GTD δοκιμάζεται ήδη σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της, ενώ παράλληλα γίνονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις από τους μηχανικούς της Ford προκειμένου να γίνει επίσημη χρονομέτρηση στην πίστα του Nürburgring Nordschleife κάπου προς τα τέλη τους έτους.


Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2024, η Ford Mustang GTD θα χρονομετρηθεί στο Nurburgring.
3 Φωτογραφίες »

Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2024, η Ford Mustang GTD θα χρονομετρηθεί στο Nurburgring.

Οσονούπω οι αιτήσεις από υποψήφιους αγοραστές. Πάνω από 7.500 αιτήσεις στην Αμερική

Παράλληλα με την πρώτη παρουσίαση της Ford Mustang GTD στην Ευρώπη θα ανοίξουν και οι αιτήσεις για τους υποψήφιους αγοραστές. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι αιτήσεις έκλεισαν στις 21 Μαΐου με περισσότερους από 7.500 ανθρώπους να διεκδικούν ένα «εισιτήριο» για να αποκτήσουν μια περιορισμένης παραγωγής Mustang GTD. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ford 1 στους 4 ανθρώπους που έκαναν αίτηση είναι κάτοχοι Mustang, ενώ 1 στους 5 έχουν κάποιο muscle car -ανταγωνιστή της Mustang- με παρόμοιες επιδόσεις και απόδοση.

Κλείνοντας, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα γίνονται οι αιτήσεις, αλλά και με το πόσα αυτοκίνητα από την περιορισμένη παραγωγή θα διατεθούν στην Ευρώπη, θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο, μετά την επίσημη πρεμιέρα.

SARAKAKIS HONDA LEASING
moto