GP Άμπου Ντάμπι: Nίκη Verstappen στο αντίο του Vettel
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Άμπου Ντάμπι: Nίκη Verstappen στο αντίο του Vettel

5.784 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2022)

Ο Verstappen βγήκε άνετα πρώτος, αλλά πίσω του έγινε μάχη... Δεύτερος σε αγώνα και στην βαθμολογία των Οδηγών ο Leclerc, τρίτος ο Perez που πίεσε αλλά δεν τον... πρόλαβε.

Άλλη μια νίκη για τον πρωταθλητή

Μια μικρογραφία της χρονιάς ήταν ο τελευταίος αγώνας της φετινής χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι. O Μax Verstappen πήρε μια εύκολη νίκη, όπως εύκολη εξελίχθηκε για αυτόν και η κατάκτηση του πρωταθλήματος, Leclerc και Perez έδωσαν μεγάλη μάχη και την δεύτερη θέση στο βάθρο και την δεύτερη θέση στην Κατάταξη των Οδηγών, ο Sainz τους ακολούθησε και πίσω τους βρέθηκαν οι δύο Mercedes (o Ηamilton μάλιστα εγκατέλειψε στην χειρότερη ίσως χρονιά της μεγάλης του καριέρας).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η στρατηγική έπαιξε τον ρόλο της

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Verstappen να διατηρεί την πρωτιά και τους Perez και Leclerc να τον ακολουθούν από κοντά. O Hamilton άρπαξε την τέταρτη θέση από τον Sainz, όμως λίγο αργότερα έδωσε πίσω την θέση του επειδή ξεπέρασε τα όρια της πίστας. Πίσω τους, ο Russell από την 6η θέση καραδοκούσε.

Ο Hamilton ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να προσπεράσει τον Ισπανό και να βάλει πλώρη για τον Lerclerc, ωστόσο ο ρυθμός του Βρετανού έπεσε απότομα με αποτέλεσμα να πέσει πίσω από τον Sainz και τον Russell. Πιο μπροστά, ο Leclerc άρχισε να κινείται πιο γρήγορα και ανέβηκε στην δεύτερη θέση, όταν ο Perez μπήκε στα pits ακολουθώντας στρατηγική 2 pit stop (μαζί με τους Sainz και Russell). Πιο μετά, ακολούθε η είσοδος των Leclerc και Hamilton, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε, πραγματοποίησαν εκείνη την στιγμή το μοναδικό τους pit stop.

Εγκατέλειψε ο Hamilton δύο γύρους πριν το τέλος

Όσοι οδηγοί πραγματοποίησαν δύο pit stop είχαν το πλεονέκτημα να έχουν στην διάθεσή τους πιο φρέσκα ελαστικά, όμως βρισκόντουσαν αρκετά πίσω. Ξεκίνησαν έτσι μια μάχη με τον χρόνο. Συγκεκριμένα, ο Perez άρχισε να πιέζει για να «πιάσει» τον Leclerc στην δεύτερη θέση και οι Sainz και Russell βρισκόντουσαν στο κυνήγι του Hamilton. 

Τόσο ο Perez όσο και ο Sainz κατάφεραν να φτάσουν τα «θηράματά τους», όμως o μεν Leclerc κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση, ο δε Hamilton προδόθηκε από το κιβώτιο και εγκατέλειψε τον αγώνα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN