GP Σαουδικής Αραβίας: Θρίαμβος Hamilton σε έναν τρελό αγώνα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Σαουδικής Αραβίας: Θρίαμβος Hamilton σε έναν τρελό αγώνα

2.136 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2021)

Ο Hamilton πήρε μια σπουδαία νίκη στη Σαουδική Αραβία, έφτασε τον Verstappen στην βαθμολογία και τώρα οι δύο οδηγοί θα μονομαχήσουν για τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Nίκη Hamilton - Όλα θα παιχτούν στον τελευταίο αγώνα 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mια μεγάλη νίκη σε έναν γεμάτο συγκινήσεις αγώνα πήρε ο Lewis Hamilton στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, καταφέρνοντας έτσι να φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας τον Max Verstappen. Αυτό σημαίνει πως οι δύο οδηγοί θα μονομαχήσουν για το πρωτάθλημα στο τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στο Aμπου Ντάμπι.

«Στράβωσε» ο αγώνας νωρίς για τη Mercedes

Οι πρωτοπόροι κατάφεραν να στρίψουν στην πρώτη στροφή διατηρώντας τις θέσεις τους, ωστόσο πιο πίσω, η έξοδος του Mick Schumacher είχε σαν αποτέλεσμα να μπει το Safey Car και στην συνέχεια ο αγώνας να διακοπεί με κόκκινη σημαία. Αυτά ήταν δυσάρεστα νέα για τις δύο Mercedes που αποφάσισαν να μπουν για αλλαγή ελαστικών όσο το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν στην πίστα, αφού ο Verstappen έμεινε έξω, πήρε την πρώτη θέση και στην συνέχεια μπόρεσε να αλλάξει τα ελαστικά του όσο ήταν στα pits λόγω της κόκκινης σημαίας.

Συνεχείς αλλαγές στην πρωτοπορία

Ο Verstappen επανεκκίνησε από την pole αλλά ο Hamilton κατάφερε να βρεθεί πρώτος, πριν ο Ολλανδός τον προσπεράσει ξανά πάνω στην στροφή, οδηγώντας τον Βρετανό εκτός πίστας. Τον χαμό εκμεταλλεύτηκε ο Ocon που πέρασε στην δεύτερη θέση.

Οι αγωνοδίκες ωστόσο διέταξαν τον Verstappen να παραχωρήσει δύο θέσεις στην τρίτη εκκίνηση του αγώνα, με αποτέλεσμα ο Ocon να βρεθεί πρώτος και ο Hamilton δεύτερος. Ξανά όμως ο Ολλανδός κατάφερε να βρεθεί πρώτος, όταν Ocon και Hamilton πάλεψαν στην είσοδο της στροφής για την πρωτοπορία. O Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να περάσει τον Γάλλο στον 18ο γύρο και να πλησιάζει τον Oλλανδό.

Μετά από αρκετές διακοπές του κανονικού ρυθμού του αγώνα, ο Hamilton μπήκε στο DRS του Verstappen και κατάφερε να βρεθεί δίπλα του στην πρώτη στροφή, όμως ο Ολλανδός δεν τον άφησε να περάσει με αποτέλεσμα να βγουν και οι δύο εκτός πίστας. Ο Verstappen μείωσε ταχύτητα για να αφήσει τον Ηamilton να περάσει, ωστόσο, ο Hamilton έπεσε πίσω του, κατηγορώντας πως ο Ολλανδός του έκανε brake-checking.

Ανοιξε την διαφορά ο Bρετανός - Ποινή για τον Verstappen 

Oι δύο οδηγοί πάλεψαν για την πρώτη θέση και στους επόμενους γύρους, με τον Hamilton τελικά να καταφέρνει να βρεθεί μπροστά και να ανοίξει την διαφορά του από τον Oλλανδό. Ο Max Verstappen μάλιστα τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων για τα καμώματά του στους γύρους που είχαν προηγηθεί.

To προβάδισμα η Mercedes στους Κατασκευαστές 

Ο Bottas κατετάγη τρίτος δίνοντας πολύτιμούς βαθμούς στη Mercedes για το πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ο τρομερός Οcon τερμάτισε τέταρτος (έχασε το πόντιουμ στον τελευταίο γύρο), ο Ricciardo ήταν πέμπτος και ο Gasly έκτος. Στην έβδομη και όγδοη θέση τερμάτισαν οι Ferrari των Leclerc και Sainz ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν ο Giovinazzi και ο Norris.

O τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα γίνει στο Αμπου Ντάμπι στις 10-12 Δεκεμβρίου. Δείτε την τελική κατάταξη: 
Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN