3 φωτογραφίες »

To MINI John Cooper Works GP.

Γίνεται υπό-μάρκα για ηλεκτρικά το τμήμα JCW;

1.877 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2020)

H MINI θέλει να μετατρέψει το JCW τμήμα σε ξεχωριστή υπό-μάρκα που θα ασχολείται με την κατασκευή γρήγορων ηλεκτρικών μοντέλων.


H ΜΙΝΙ δεν έχει κάποια υπό-μάρκα με την παραδοσιακή έννοια του όρου, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την Renault και την Alpine ή την Nissan και την Infiniti. Η βρετανική φίρμα όμως έχει το τμήμα John Cooper Works που εστιάζει στην κατασκευή σπορ μοντέλων με υψηλές επιδόσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έρχονται στην δημοσιότητα, η MINI εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει το John Cooper Works τμήμα σε ξεχωριστή μάρκα που θα ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή γρήγορων ηλεκτρικών μοντέλων. Το αφεντικό της ΜΙΝΙ Bernd Korber δήλωσε στο Auto Express: «H επόμενη φάση αφορά το νέας γενιάς τμήμα John Cooper Works. Όταν το κοινό βλέπει ένα JCW, θεωρεί πως πρόκειται για το κορυφαίο μοντέλο μας ή κάποια έκδοση επιδόσεων. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε το τμήμα αυτό μια ξεχωριστή μάρκα κατασκευής πραγματικά γρήγορων ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Με αυτά τα λόγια γίνεται ξεκάθαρο πως η MINI δεν θέλει μόνο να μετατρέψει το JCW τμήμα σε ξεχωριστή μάρκα αλλά θέλει αυτό να ασχολείται μόνο με ηλεκτρικά μοντέλα. Mε αυτό τον τρόπο η φίρμα θέλει να στηρίξει την στροφή που επιχειρεί στην ηλεκτροκίνηση.

Ο Korber συνέχισε ξεκαθαρίζοντας πως η αλλαγή αυτή δεν θα γίνει άμεσα λέγοντας: «Για αρκετό καιρό ακόμη θα υπάρχουν JCW εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά στο μέλλον, είναι σίγουρο πως η νέα μάρκα μας θα εξηλεκτριστεί. Ταιριάζει αυτό στην MINI».
 

Toyota
moto