3 φωτογραφίες »

Η Maserati συμπλήρωσε 106 χρόνια ζωής.

Η Maserati γιορτάζει τα 106 με σούπερ βίντεο (+vid)

1.732 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2020)

Με ένα επικό βίντεο το οποίο συνδέει το παρελθόν με το παρών και το μέλλον της, η Maserati γιόρτασε την 106η επέτειο από την ίδρυσή της, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να μας προϊδεάσει εκ νέου για την ολοκαίνουργια Grecale και τη νέα GranTurismo που έρχονται.

Η ιστορία της Maserati ξεκινά το 1914 όταν ο Alfieri Maserati ένωσε τις δυνάμεις του με τους αδελφούς του, τον Ettore και τον Ernesto, για να δημιουργήσουν την εταιρεία. Ενώ η μάρκα επικεντρώθηκε αρχικά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, τελικά έστρεψε την προσοχή της σε μοντέλα δρόμου.
 
Όπως θα δείτε και στο βίντεο κάποια από αυτά εμφανίζονται και στο βίντεο το οποίο ετοίμασε η μάρκα για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Ο τίτλος του βίντεο είναι «Maserati A-Z» επειδή ακριβώς ξεκινάει από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της φίρμας και φτάνει μέχρι και το... αύριο. Πάνω από 30 μοντέλα εμφανίζονται έστω και φευγαλέα στο κλιπ, συμπεριλαμβανομένων των Bora, Boomerang, Biturbo, 3500 GT, Ghibli SS και Quattroporte.
 
Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του βίντεο εστιάζει στο παρελθόν, σημειώνει επίσης το μέλλον της εταιρείας. Η MC20  είναι σαφώς ένα από αυτά τα αυτοκίνητα, η οποία μάλιστα αναμένεται να αποκτήσει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με τρία ηλεκτρικά μοτέρ που θα ονομάζεται MC20 Folgore. Η εταιρεία δεν έχει πει πολλά στοιχεία για αυτή, έχει όμως υπογραμμίζει πως η MC20 Folgore θα είναι πιο ισχυρή από την MC20 και θα έχει αυτονομία άνω των 322 χιλιομέτρων.
 
Κλείνοντας το βίντεο μας δείχνει ένα μέρος από το ολοκαίνουργιο SUV που ετοιμάζει την Grecale, η οποία θα τοποθετηθεί κάτω από τη Levante, αλλά και από την επερχόμενη GranTurismo που αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Maserati.
 

Hyundai
vw