Η Milano μετονομάστηκε σε Junior μετά τη διαμάχη Ιταλίας-Alfa Romeo

3.155 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2024)
Η Milano μετονομάστηκε σε Junior μετά τη διαμάχη Ιταλίας-Alfa Romeo

- Η Alfa ξαναβάφτισε το νέο της μοντέλο για να αποφύγει κάθε διαμάχη.
- Η Ιταλία υποστήριξε πως η μάρκα χρησιμοποιεί παράνομα το όνομα Milano.
- Η Milano τελικά θα λέγεται Junior.
- Επικεφαλής Alfa Romeo: «Αλλάζουμε το όνομα αν και δεν είμαστε υποχρεωμένοι».

Η Alfa ξαναβάφτισε το νέο της μοντέλο για να αποφύγει κάθε διαμάχη

Στην απόφαση να αλλάξει την ονομασία της Milano σε Junior προχώρησε η Alfa Romeo, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην ιταλική κυβέρνηση, η οποία έκανε λόγο για παράνομη χρήση του ονόματος από τη μάρκα. Όλα αυτά λίγες μόλις ημέρες αφ' ότου παρουσιάστηκε το νέο ιταλικό μικρό SUV, το οποίο ωστόσο θα κατασκευαστεί στην Πολωνία, γεγονός που έφερε την αντίδραση της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία μίλησε για παρανομία από την μάρκα!

Η Ιταλία υποστήριξε πως η μάρκα χρησιμοποιεί παράνομα το όνομα Milano

Όπως σας ενημερώσαμε, η ιταλική κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Βιομηχανίας, Adolfo Urso υποστήριξε πως από τη στιγμή που το νέο αυτοκίνητο της Alfa Romeo ονομάζεται Milano θα ήταν παράνομο να κατασκευαστεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πλην της Ιταλίας. Μάλιστα, το στέλεχος της ιταλικής κυβέρνησης ανέφερε πως: «Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους καταναλωτές από παραπλανήσεις. Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano πρέπει να παράγεται αποκλειστικά στην Ιταλία. Διαφορετικά, δίνει μια παραπλανητική εικόνα που δεν επιτρέπεται από την ιταλική νομοθεσία».

Η Milano τελικά θα λέγεται Junior

Όπως αποδείχτηκε η Alfa Romeo σήκωσε το... γάντι που της πέταξε η ιταλική κυβέρνηση. Αντιμετωπίζοντας τις δηλώσεις του Ιταλού κυβερνητικού αξιωματούχου περί παράνομης χρήσης του ονόματος Milano για το νέο B-SUV της, ανακοίνωσε επίσημα πως μετονομάζει το μοντέλο της σε «Junior». Η Alfa Romeo παρότι υποστηρίζει αδιαπραγμάτευτα πως δεν υπάρχει τίποτα έκνομο στη χρήση του ονόματος «Milano», αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να αποφύγει κάθε διαμάχη, όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Επικεφαλής Alfa Romeo: «Αλλάζουμε το όνομα αν και δεν είμαστε υποχρεωμένοι»

Ο CEO της Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato, τοποθετήθηκε ως προς την απόφαση για την μετονομασία του νέου μικρού SUV της μάρκας με την εξής δήλωση: «Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα του μοντέλου παρότι γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να διατηρήσουμε τη θετική αύρα με την οποία είναι συνυφασμένα όλα τα μοντέλα της Alfa Romeo και να αποφύγαμε κάθε διαμάχη.

Το όνομα «Junior» ταιριάζει απόλυτα στο αυτοκίνητο και τη μάρκα, όντας άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της και βέβαια πολύ αγαπημένο στους Alfisti. Ως ομάδα, επιλέγουμε για ακόμα μια φορά να μοιραστούμε το πάθος για το εμπορικό μας σήμα και να θέσουμε σε απόλυτη προτεραιότητα το προϊόν και το κοινό μας».

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda