Ιταλία: «Είναι παράνομο η Milano να κατασκευαστεί στην Πολωνία»

2.651 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2024)
Ιταλία: «Είναι παράνομο η Milano να κατασκευαστεί στην Πολωνία»

- Αντιδράσεις εντός Ιταλίας για το πολωνικό εργοστάσιο της Milano.
- Ιταλός Υπουργός: «Παραπλανούνται οι αγοραστές - Υπάρχει νόμος».
- 10 χιλιάδες πιο φθηνή η Milano λόγω της κατασκευής στην Πολωνία.
- Δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Υπουργού η Stellantis.

Αντιδράσεις εντός Ιταλίας για το πολωνικό εργοστάσιο της Milano

Η Alfa Romeo θα κατασκευάσει τη νέα Milano σε εργοστάσιο στην Πολωνία, κάτι που έφερε την αντίδραση της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζει πως λόγω της ονομασίας της θα πρέπει το νέο μικρό SUV να κατασκευαστεί στην Ιταλία. Μάλιστα, επικρίνοντας την απόφαση αυτή η ιταλική κυβέρνηση, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως παράνομο το γεγονός πως η κατασκευή της Milano θα γίνει εκτός της χώρας καταγωγής της!

Ιταλός Υπουργός: «Παραπλανούνται οι αγοραστές - Υπάρχει νόμος»

«Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano δεν μπορεί να παραχθεί στην Πολωνία», είπε ο υπουργός βιομηχανίας της Ιταλίας, Adolofo Urso και συνέχισε: «Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους καταναλωτές από παραπλανήσεις. Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano πρέπει να παράγεται αποκλειστικά στην Ιταλία. Διαφορετικά, δίνει μια παραπλανητική εικόνα που δεν επιτρέπεται από την ιταλική νομοθεσία», κατέληξε.

10 χιλιάδες πιο φθηνή η Milano λόγω της κατασκευής στην Πολωνία

Κατά την παρουσίαση του νέου μοντέλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, είπε ότι η κατασκευή και των δύο εκδόσεων (ήπια υβριδική και ηλεκτρική) της Milano στην Πολωνία θα συμβάλει στη μείωση της τιμής του μοντέλου κατά 10.000 ευρώ σε σχέση με το να κατασκευάζονταν στην Ιταλία. Μάλιστα, υπογράμμισε πως η τιμή της θα ξεκινά κάτω από τις 30.000 ευρώ και θα είναι η μόνη Alfa Romeo που κατασκευάζεται εκτός Ιταλίας. «Αν κατασκευαζόταν στην Ιταλία, μία Milano θα ξεκινούσε από περίπου 40.000 ευρώ αντί για 30.000 ευρώ, περιορίζοντας τις δυνατότητές της στην αγορά», δήλωσε ο Tavares στο Auto News κατά την παρουσίαση του νέου μοντέλου.

Δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Υπουργού η Stellantis

Η Stellantis, ο Όμιλος που ανήκει η Alfa Romeo, αρνήθηκε να σχολιάσει την τελευταία δήλωση του Urso, ωστόσο όπως φαίνεται το θέμα θα έχει και συνέχεια!

Hyundai
SEAT