• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η επιστροφή του WRC

1.980 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/7/2020

Oι διοργανωτές ανακοίνωσαν το νέο πρόγραμμα αγώνων για το φετινό πρωτάθλημα του WRC. Πλέον κάθε λάθος θα μετράει...


To πρωτάθλημα του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) διεκόπη αιφνιδιαστικά λόγω της πανδημίας μετά τον τρίτο γύρο αλλά είναι πλέον έτοιμο να ξαναξεκινήσει. Οι διοργανωτές γνωστοποίησαν την επανεκκίνηση του WRC, η οποία θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο (4-6/9) με το Ράλι Εσθονίας. H χώρα αυτή της Βαλτικής θα διοργανώσει για πρώτη φορά αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και θα γίνει η 33η χώρα που θα φιλοξενήσει αγώνα του WRC από το 1973.

Με βάση το νέο πρόγραμμα του ανακοινώθηκε, μετά την Εσθονία θα ακολουθήσουν οι αγώνες στην Τουρκία(24-27 Σεπτεμβρίου) και Γερμανία (15-18 Οκτωβρίου) ενώ έπειτα το WRC θα ταξιδέψει στην Ιταλία και στην Ιαπωνία, όπου θα γίνει και ο τελευταίος αγώνας.

Συνολικά, το φετινό πρωτάθλημα, μαζί με τους αγώνες που ήδη έχουν γίνει, θα περιλαμβάνει 8 αγώνες, ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι διοργανωτές να πετύχουν συμφωνία και με κάποια άλλη χώρα (ή χώρες) για να μπει εμβόλιμα στο φετινό καλεντάρι.

Το αρχικό πρόγραμμα περιελάμβανε 14 αγώνες άρα οι οδηγοί θα πρέπει τώρα να οδηγήσουν πολύ πιο προσεκτικά, αφού κάθε εγκατάλειψη θα στοιχίζει ακριβά στην βαθμολογία αφού δεν θα έχουν πολλούς αγώνες ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος.


Αγώνας Χώρα Ημερομηνία
1. Μόντε Κάρλο 23 – 26 Ιανουαρίου
2. Σουηδία 13 – 16 Φεβρουαρίου
3. Μεξικό 12 – 15 Μαρτίου
4. Εσθονία 4 – 6 Σεπτεμβρίου
5. Τουρκία 24 – 27 Σεπτεμβρίου
6. Γερμανία 15 – 18 Οκτωβρίου
7. Iταλία 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου
8. Ιαπωνία 19 – 22 Νοεμβρίου