Tο 5ης γενιάς Ibiza ήρθε πιο μεγάλο από ποτέ, με νέα πλατφόρμα και φρέσκες τεχνολογίες. Πόσο VW Polo κρύβει μέσα του; Ποια είναι τα κρυμμένα του μυστικά που θα το κρατήσουν ζωντανό στη μάχη των πωλήσε
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο 5ης γενιάς Ibiza ήρθε πιο μεγάλο από ποτέ, με νέα πλατφόρμα και φρέσκες τεχνολογίες. Πόσο VW Polo κρύβει μέσα του; Ποια είναι τα κρυμμένα του μυστικά που θα το κρατήσουν ζωντανό στη μάχη των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς;

SEAT Ibiza

2.664.423 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Η πέμπτη γενιά του SEAT Ibiza διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρο αμάξωμα και βασίζεται στη πλατφόρμα MQB A0. Η νέα πλατφόρμα βοήθησε τους σχεδιαστές να μειώσουν το βάρος του, αυξάνοντας παράλληλα την ακαμψία του μοντέλου, με τη φίρμα να αναφέρει 30% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




Στο πεδίο της εξωτερικής σχεδίασης το Ibiza ακολουθεί τη νεότερη γλώσσα της φίρμας, όντας επηρεασμένο από τα μεγαλύτερα «αδέλφια» Ateca και την προηγούμενη γενιά του Leon . Πιο συγκεκριμένα στο εμπρός μέρος συναντούμε νέα τριγωνικά φωτιστικά σώματα, ενώ και στον πρόβολο παρατηρούνται νέοι προφυλακτήρες με κυψελοειδείς γρίλιες και κάθετους προβολείς ομίχλης. Μυώδες εμφανίζεται το καπό, ενώ στο πλάι τα βλέμματα τραβούν οι έντονες ακμές που καταλήγουν στο πίσω μέρος, με τα νέα μοντέρνα, σχεδόν τετράγωνα φωτιστικά σώματα. Τέλος, στην έκδοση FR η  μονή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο του προφυλακτήρα, έχει αντικατασταθεί από δυο τελικά, προσδίδοντας ακόμη πιο σπορ χαρακτήρα στο hot hatch μοντέλο.



Περνώντας στο εσωτερικό, το πρώτο που τραβά την προσοχή είναι το νέο σύστημα infotainment με την μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Πέραν αυτού, στοιχεία της δυναμικής εξωτερικής σχεδίασης κάνουν την εμφάνισή τους και εδώ, με τις αιχμηρές και συνάμα λιτές γραμμές να έχουν την τιμητική τους. Το ταμπλό διατρέχει μια οριζόντια, προαιρετικά χρωματιστή, φάσα η οποία σπάει τη μονοτονία-μονοχρωμία στην καμπίνα. Στο πεδίο των χώρων, το νέο Ibiza, είναι από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας, εκμεταλλευόμενο στο έπακρο την αύξηση των διαστάσεων προς πάσα κατεύθυνση, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 355 λτ..
 


Το νέο SEAT Ibiza έρχεται με μια πλήρη παλέτα μηχανικών συνόλων από ποτέ, καθώς για πρώτη φορά έχει στη γκάμα του και κινητήρα με φυσικό αέριο. Όσον αφορά τους θερμικούς κινητήρες έχει στη φαρέτρα του, τους τρικύλινδρους TSI κινητήρες χωρητικότητας 1,0 λτ. σε δυο version με 95 και 110 ίππους, ενώ κορυφαία επιλογή αποτελεί ο νέος 1.500άρης απόδοσης 150 ίππων, τον οποίο και θα συναντήσουμε κάτω από το καπό της έκδοσης FR. Στο diesel οι άνθρωποι της μάρκας έχουν ακολουθήσει την γνωστή συνταγή με τον TDI κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λτ. με απόδοση 95 ίππων αντίστοιχα. Τέλος για πρώτη φορά το νέο SEAT Ibiza έρχεται σε έκδοση με φυσικό αέριο -CNG-, με τον 1.000άρη TSI απόδοσης 90 ίππων, ενώ οι διαθέσιμες επιλογές στη μετάδοση περιλαμβάνουν μηχανικά κιβώτια 5 και 6 σχέσεων, αλλά και το γνωστό αυτόματο DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

peugeot
skoda