????????? ???? ??????????

Το νέο Tucson είναι όμορφο, με τα νεύρα και τις ακμές του αμαξώματος να συνδυάζονται με ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Μεγάλες αισθητά είναι και οι διαστάσεις του.

Το νέο Tucson είναι όμορφο, με τα νεύρα και τις ακμές του αμαξώματος να συνδυάζονται με ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Μεγάλες αισθητά είναι και οι διαστάσεις του.

Για το εσωτερικό η Hyundai υπόσχεται αυξημένη ευρυχωρία και κυρίως αναβάθμιση της ποιότητας με σαφείς premium υπαινιγμούς. Ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment.

Hyundai Tucson - Η επιστροφή

21.763 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/2/2016

INFO

- Έρχεται το πρώτο 3μηνο στην Ελλάδα
- Με κινητήρες από τα 1.600 κυβικά
- Επιβλητική σχεδίαση 
- Ευρύχωρο και ποιοτικό εσωτερικό

H Ηyundai αντεπιτίθεται στην κατηγόρια των μικρομεσαίων crossover αντικαθιστώντας το ix35 και επαναφέροντας το όνομα του καταξιωμένου Tucson. Το νέο μοντέλο διαθέτει επιβλητική σχεδίαση που ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα της Hyundai και έχει αυξημένες διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος του ανέρχεται στα 4.475 χλστ., είναι δηλαδή πιο μακρύ κατά 65 χλστ. από το ix35, ενώ έχει πλάτος 1.850 χλστ. (+30 χλστ.) και ύψος 1.645 χλστ. Ενδεικτικά, το Tucson είναι 98 χλστ. μακρύτερο από το Nissan Qashqai και κοντύτερο κατά 95 και 49 χλστ. αντίστοιχα από τα Toyota RAV4 και Ford Kuga. 

Από τα 1.600 κυβικά
Η παλέτα των κινητήρων του νέου Tucson θα περιλαμβάνει δύο επιλογές βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Η βασική είναι η ατμοσφαιρική 1,6 GDI των 135 ίππων, ενώ πιο πάνω τοποθετείται η turbo 1,6 T-GDI των 176 αλόγων. Το entry level diesel μοντέλο είναι αυτό που φέρει σύνολο 1,7 λτ. ισχύος 115 ίππων. Υψηλότερα, υπάρχει ένα 2λιτρο turbodiesel μηχανικό σύνολο με δύο αποδόσεις: 136 και 184 ίππων. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, με την υπερτροφοδοτούμενη βενζίνης να διατίθεται προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT), ενώ στις 2λιτρες εκδόσεις πετρελαίου τοποθετείται και 6άρι αυτόματο. Διαθέσιμες θα είναι τόσο προσθιοκίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις.

Ποιοτικό και ευρύχωρο εσωτερικό
Για το εσωτερικό η Hyundai υπόσχεται αυξημένη ευρυχωρία και κυρίως αναβάθμιση της ποιότητας με σαφείς premium υπαινιγμούς. Το τελευταίο επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση μαλακών πλαστικών, αλλά και μέσω του εμπλουτισμού του εξοπλισμού άνεσης με στοιχεία όπως τα θερμαινόμενα – αεριζόμενα εμπρός καθίσματα και το νέας γενιάς σύστημα infotainment με μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής, το οποίο φέρεται να είναι τρεις φορές πιο γρήγορο από πριν. Η αύξηση των διαστάσεων εκτόξευσε την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, το οποίο θα διαθέτει και αυτόματη πόρτα. Συγκεκριμένα το νέο Tucson θα έχει χώρο αποσκευών 513 λτ. ήτοι 48 λτ. περισσότερα από το πρώην ix35, 54 λτ. περισσότερα από το Ford Kuga, 74 περισσότερα από το Nissan Qashqai, αλλά και 34 λτ. λιγότερο από το Toyota RAV4.