• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Παρελθόν από την Ευρωπαϊκή αγορά θα αποτελέσει το Suzuki Jimny.

Κόβει το Jimny η Suzuki;

19.949 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/1/2020
 

Παρελθόν από την Ευρωπαϊκή αγορά θα αποτελέσει το Suzuki Jimny λόγω ρύπων, αλλά σε λίγο διάστημα από τώρα θα επιστρέψει, όχι όμως ως επιβατηγό, αλλά ως επαγγελματικό όχημα!


Σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού, η Suzuki το 2021 θα αποσύρει από τη γκάμα της στην Ευρώπη το Jimny, καθώς το μοντέλο εκπέμπει παραπάνω διοξείδιο του άνθρακα (CO2) από όσο θα επιτρέπουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον υποστηρίζουν πως παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα μικρό βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, το Jimny εκπέμπει υψηλά επίπεδα CO2. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με τους μεγάλους χρόνους αναμονής που υπάρχουν σε κάποιες αγορές για την κατασκευή και την παράδοση του μοντέλου, κάνουν τη ιαπωνική μάρκα να έχει προχωρήσει σε αυτή την απόφαση.
 
Ως εκ τούτου το Jimny θα παραμείνει στη «γηραιά» ήπειρο μέχρι το τέλος του 2020, όμως αυτό δε σημαίνει πως θα εξαφανιστεί. Τα ίδια μέσα αναφέρουν πως το επιβατηγό μοντέλο θα μετατραπεί σε επαγγελματικό προχωρώντας σε μικρές αλλαγές στο εσωτερικό του, όπως η αφαίρεση των πίσω καθισμάτων και εντός του 2021 θα λανσαριστεί εκ νέου. Να τονίσουμε πως τα επαγγελματικά οχήματα δεν υπόκεινται στα ίδια πρότυπα εκπομπών, οπότε θεωρητικά αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει.
 
Το ρεπορτάζ κλείνει με τη φημολογία πως πέραν του επαγγελματικού Jimny η Suzuki βρίσκεται σε σκέψεις για το αν θα προσφέρει το αυτοκίνητο με ένα διαφορετικό μοτέρ, ώστε να το διατηρήσει στη διάθεση των ευρωπαίων πελατών της, ωστόσο το σενάριο αυτό παραμένει ακόμα ανεπιβεβαίωτο.   

21 διαθέσιμα άρθρα για SUZUKI  JIMNY

Tags: SUZUKI JIMNY
 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια