Οι πρώτοι 5 υπερ-φορτιστές 180 kW για όλα τα ηλεκτρικά στην Ελλάδα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι πρώτοι 5 υπερ-φορτιστές 180 kW για όλα τα ηλεκτρικά στην Ελλάδα

3.633 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2022)

Φόρτιση για όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε χρόνο dt! Η Kosmocar-Audi εγκατέστησε πέντε υπερφορτιστές (hyperchargers) ηλεκτρικών αυτοκινήτων ΔΕΗ blue ισχύος 180 kW, που μπορούν να φορτίσουν όλα τα ηλεκτρικά ανεξαρτήτως μάρκας.

Εγκατέστησε 5 ταχυφορτιστές 180 kW για όλα τα ηλεκτρικά η Audi

Η Audi υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς τη στρατηγική μετασχηματισμού “Vorsprung 2030”, η οποία προβλέπει η εταιρεία να έχει στη γκάμα της περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025, ενώ από το 2026 όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που θα λανσάρει η μάρκα θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν όλα τα ηλεκτρικά

Για να υποστηρίξει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η Kosmocar-Audi εγκατέστησε πέντε εξαιρετικά γρήγορους υπερφορτιστές (hyperchargers) ΔΕΗ blue με συνολική ισχύ 180 kW ο καθένας, σε νευραλγικά σημεία του δικτύου της. Οι υπερφορτιστές έχουν τη δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης έως 300 kW.

Πρόκειται για τους ισχυρότερους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν εγκατασταθεί μέχρι στιγμής σε αστικό περιβάλλον στην Ελλάδα και απευθύνονται σε όλα τα ηλεκτροκίνητα (σ.σ. υπάρχει ο φορτιστής δύο θέσεων της Porsche ισχύος 320 kW (2x160 kW) για τις Taycan και οι superchargers των 150 kW της Tesla που απευθύνονται αποκλειστικά σε μοντέλα της Tesla), δίνοντας τη δυνατότητα σε οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάθε μάρκας και όχι μόνο της Audi ή κάποιας άλλης φίρμας του VW Group, να φορτίσουν εξαιρετικά γρήγορα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα ένα Q4 e-tron, το νέο compact ηλεκτρικό SUV της Audi, μπορεί σε μόλις 10΄ της ώρας να φορτίσει με αρκετή ενέργεια ώστε να διανύσει απόσταση 130 χιλιομέτρων. Κάθε υπερφορτιστής έχει δύο θέσεις φόρτισης με συνεχές ρεύμα (DC) και μία θέση φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), για φόρτιση plug-in υβριδικών μοντέλων.

Πού βρίσκονται οι 5 υπερφορτιστές

Δύο από τους πέντε υπερφορτιστές βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συγκεκριμένα στο Μαρούσι (Audi Karenta) και στην Αργυρούπολη (Karenta). Οι υπόλοιποι, έχουν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη (Audi Karenta), στα Ιωάννινα (Audi Καψιώχας) και στη Ρόδο (Audi Ξενάκης).

Η ταχύτητα φόρτισης εξαρτάται από το αυτοκίνητο

Η διαδικασία φόρτισης είναι πολύ απλή. Ο οδηγός-χρήστης συνδέει το καλώδιο φόρτισης του υπερφορτιστή στο αυτοκίνητό του και επιλέγει την αντίστοιχη θέση φόρτισης σε μία οθόνη αφής στον υπερφορτιστή. Μέσω της εφαρμογής “ΔΕΗ Blue” στο κινητό του τηλέφωνο, ο χρήστης δίνει έγκριση για την έναρξη της φόρτισης. Ακολουθεί μία πολύ σύντομη διαδικασία αναγνώρισης ανάμεσα στον υπερφορτιστή και το αυτοκίνητο και στη συνέχεια η φόρτιση ξεκινά αυτόματα. Ο χρήστης μπορεί να διακόψει την όλη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή ή να επιτρέψει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Πρακτικά, όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να συνδεθούν στους συγκεκριμένους υπερφορτιστές των 180 kW που έχουν εγκατασταθεί στο δίκτυο της Kosmocar-Audi. Η ισχύς, άρα και η ταχύτητα με την οποία θα φορτιστούν, «περιορίζεται» ανάλογα με τη μέγιστη ισχύ με την οποία κατασκευαστικά μπορεί να φορτιστεί το κάθε μοντέλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
VREDESTEIN_VS_FIRESTONE
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel