Ήρθε η σειρά της Lexus να γίνει η best selling premium μάρκα;

 Σχολιάστε 
8.765 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2024)
Ήρθε η σειρά της Lexus να γίνει η best selling premium μάρκα;

- Μικρό & premium SUV; Η Lexus θα παίζει μόνη της
- Mercedes, Audi και BMW οι «καθημερινές» premium μάρκες στην Ελλάδα
- Παρότι premium κατάφεραν να είναι κοινότυπες και να πουλάνε μαζικά
- Τώρα φαίνεται πως έρχεται η σειρά της Lexus με το LBX

Μικρό & premium SUV; Η Lexus θα παίζει μόνη της

Πόσα premium μικρά SUV είναι σήμερα στην αγορά; Την ίδια ερώτηση φαίνεται πως έκανε η Lexus και η απάντηση την οδήγησε στο λανσάρισμα του δικού της μοντέλου στην κατηγορία. Ποια είναι όμως η απάντηση;
 
Η Mercedes δεν έχει μοντέλο στην κατηγορία, και η smart είναι πλέον μόνο ηλεκτρική. Η Audi με το Q2 είχε καλή παρουσία όμως αποφάσισε πως το μοντέλο δεν θα έχει διάδοχο, οπότε πουλάει μέχρι την απόσυρσή του και η BMW απέχει πλήρως. Η κατηγορία των μικρών SUV δεν έχει σήμερα βιώσιμο premium μοντέλο. Που σημαίνει πως «χωράει» τουλάχιστον ένα.

Mercedes, Audi και BMW οι «καθημερινές» premium μάρκες στην Ελλάδα

Και έτσι η Lexus κάνει το μεγάλο βήμα με το LBX. Το Χ στο τέλος του ονόματος, αντί για Ζ, σημαίνει πως δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικό, οπότε τα νέα για τους περισσότερους που δεν βλέπου με καλό μάτι την ηλεκτροκίνηση είναι ακόμη καλύτερα. Γιατί σημαίνει πως το πρώτο μικρό SUV της Lexus, πέρα από τα επίπεδα πολυτέλειας που προσφέρει στους χρήστες, με πρώτης τάξεως υλικά (σ.σ. η ποιότητα είναι η καλύτερη της κατηγορίας και μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών) αψεγάδιαστη συναρμογή και κορυφαία τεχνολογία, έχει στη φαρέτρα του και τη νεότερη υβριδική τεχνολογία της ιαπωνικής φίρμας. Το νεότερο υβριδικό σύστημα προσφέρει 136 ίππους από ένα σύνολο βασισμένο σε έναν ατμοφαιρικό 3κύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα (δες εδώ τη δοκιμή του Lexus LBX στην Ελλάδα). Σημειώστε επίσης ότι κινητήρας και κιβώτιο έχουν επανασχεδιαστεί, όπως και η διπολική μπαταρία νικελίου-υδριδίου, για την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Εν κατακλείδι, για τη δική μας αγορά ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ταιριάζει στο προφίλ του Έλληνα οδηγού από πλευράς κατηγορίας, μάρκας και αντιπροσωπείας. Είναι SUV, που είναι της μόδας. Είναι premium και -κακά τα ψέματα- οι Έλληνες αποζητάμε το κάτι παραπάνω σε ποιότητα και πρεστίζ. Είναι και υβριδικό για να μην «καίει» πολύ.

Πέρα από μια πολύ καλή ευκαιρία για τους αγοραστές, θα έλεγε κανείς πως είναι και μια ευτυχής συγκυρία για τη Lexus να αποκτήσει σημαντικό «πάτημα» στην ελληνική αγορά. Μια αγορά στην οποία η Lexus δεν είχε έως τώρα μεγάλα μερίδια και τα μοντέλα της δεν είναι ευρέως διαδεδομένα, καθώς οι περισσότεροι αγοραστές έως τώρα γοητεύονταν από το γερμανικό κατεστημένο.
 
Με το LBX, τη μόνη και πιθανώς την καλύτερη λύση στα premium μικρά SUV, αλλά και ένα δίκτυο πωλήσεων και αντιπροσώπων με την εγγύηση της Toyota, η Lexus είναι σε πολύ καλή θέση να αλλάξει ριζικά την παρουσία της στην Ελλάδα.
 
Εσύ τι λες, θα τα καταφέρει; Είναι το ολοκαίνουργιο Lexus LBX, το μοναδικό full υβριδικό premium B-SUV, το μοντέλο που θα γυρίσει το παιχνίδι υπέρ της εντός συνόρων, σε συνδυασμό και με το το δίκτυο της Toyota που θα μπορέσει να υποστηρίξει μια τέτοια προσπάθεια;

MONTELA
SUV