Lockdown: Aυτά είναι τα μέτρα, οι αλλαγές στις μετακινήσεις

3.263 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2021)

Οι πολίτες από την Πέμπτη 4/3 δεν θα μπορούν να ψωνίσουν από καταστήματα και supermarket που βρίσκονται σε άλλο δήμο ή πάνω από 2 χιλιόμετρα μακριά από την οικία τους. Περιορισμοί επιβλήθηκαν και στις μετακινήσεις για σωματική άσκηση με τον κωδικό 6. Δείτε τις αλλαγές.


Αναπροσαρμογή των μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου σε πολλές περιοχές, το οποίο τις τελευταίες ημέρες απεικονίζεται στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη από τις 6 το πρωί μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου. Οι αλλαγές στα SMS και τις μετακινήσεις: 
  • Ο κωδικός μετακίνησης 2 για την μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, θα ισχύει εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Ο κωδικός μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση θα αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινίσεις σε περίπτωση ελέγχου.
 
Κρίσιμη η κατάσταση σε πολλές περιοχές
Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν από αύριο Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Στην περιφέρεια της Λάρισας, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, 6 Μαρτίου προκειμένου να γίνει η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν κατατάσσονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου «κόκκινο». 

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda