Με αλλαγές η επιβολή του τέλους ταξινόμησης από τα τελωνεία

4.590 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2020)

Ιδού οι τροποποιήσεις που θα εφαρμοστούν σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις διατυπώσεις προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα οχήματα και τις μοτοσικλέτες.


Τις αλλαγές που εφαρμόζονται σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις διατυπώσεις προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα οχήματα και τις μοτοσικλέτες» κάνει γνωστές η ΑΑΔΕ σε έγγραφό της.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιούνται, δεν καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή της βεβαίωσης εξοπλισμού από τον υπόχρεο υποβολής του τελωνειακού παραστατικού για τη θέση σε ανάλωση του αυτοκινήτου, ήτοι για καινούργια οχήματα που εισάγονται ή μεταφέρονται μεμονωμένα, καθώς και για μεταχειρισμένα οχήματα, οι αξίες των οποίων δεν συμπεριλαμβάνονται στους τιμοκαταλόγους που κατατίθενται στην αρμόδια Τελωνειακή Περιφέρεια. Στις περιπτώσεις αυτές, η βεβαίωση, είτε εναλλακτικά η κάρτα εξοπλισμού, αναζητείται από τις ίδιες τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές, στις οποίες έχει υποβληθεί το παραστατικό θέσης σε ανάλωση του οχήματος, με βάση τον αριθμό πλαισίου του οχήματος.

Ακόμα, προκειμένου να επιταχυνθεί ο αναγκαίος χρόνος καθορισμού της αξίας για μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα και καινούρια όμοια που εισάγονται, μεταφέρονται/παραλαμβάνονται μεμονωμένα, οι αξίες των οποίων δεν συμπεριλαμβάνονται στους τιμοκαταλόγους που κατατίθενται στην αρμόδια Τελωνειακή Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, όταν η φορολογητέα αξία δεν μπορεί να καθορισθεί κατ΄ εφαρμογή ορισμένης περίπτωσης του εν λόγω άρθρου, επιτρέπεται η εφαρμογή της διάταξης του αμέσως πιο πρόσφορου, κατά την κρίση της αρμόδιας Τελωνειακής Περιφέρειας, για τον καθορισμό της αξίας, στοιχείου.
 

VW CRAFTER LEASEPRO
test center