
Μόλις κυλήσουν οι τροχοί εντυπωσιάζεσαι με τη σταθερότητα του C-HR, αλλά και την ακαμψία του πλαισίου
Στο δρόμο: Στρίβει καλύτερα από το Auris!
Το Toyota C-HR είναι το δεύτερο μοντέλο της Toyota μετά το νέο Prius, που βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα TNGA της ιαπωνικής φίρμας. Kαι στην πράξη το C-HR εξαργυρώνει στο έπακρο την «προίκα» αυτή καταφέρνοντας να εμφανίζει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο οδηγικό προφίλ, που θα εκτιμηθεί από το νεανικό κοινό στο οποίο στοχεύει το νέο μικρομεσαίο crossover της Toyota. Όλα ξεκινούν από την εξαιρετική θέση οδήγησης. Μπορεί να μην βλέπεις πολλά προς τα πίσω, αλλά κάθεσαι χαμηλά και σωστά, στηρίζεσαι ανάλογα και το τιμόνι είναι ακριβώς μέσα στα χέρια σου. Μόλις κυλίσουν οι τροχοί εντυπωσιάζεσαι με τη σταθερότητα του οχήματος, αλλά και την ακαμψία του πλαισίου, που κάνουν να δείχνουν πολύ λίγα τα 122 άλογα της υβριδικής έκδοσης, πόσο δε τα 116 της συμβατικής 1,2 Turbo.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Αναμφίβολα η ανάρτηση (με γόνατα μπροστά και διπλά ψαλίδια πίσω) είναι σφιχτή, χωρίς όμως να κοπανάει ή να «ακούγεται» στις λίγες κακοτεχνίες της ισπανικής ασφάλτου. Από εκεί και πέρα εκτιμάς στο έπακρο το χαμηλό επίπεδο θορύβου και την άκρως πολιτισμένη και γραμμική, χωρίς ξεσπάσματα, λειτουργία του 1,2T. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά κινείται αξιοπρεπώς χάρη και στο 6άρι κιβώτιο με τον θετικό επιλογέα. Από την άλλη, τα 122 άλογα του υβριδικού προσφέρουν εξαιρετική οικονομία (είδαμε μέση κατανάλωση με σβέλτη οδήγηση 5,1-5,3 λτ./100 χλμ.), αλλά όταν ζητήσεις γρήγορη επιτάχυνση δεν κρύβουν το ενοχλητικό βουητό, που παράγεται σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο σοφιστικέ αυτόματο κιβώτιο, που λειτουργεί σαν CVT. Το υβριδικό, που είναι και 60 κιλά βαρύτερο, δείχνει να αντιδρά λίγο πιο ξερά στις έντονες εγκάρσιες ανωμαλίες, αλλά όπως και το 1,2Τ, δεν γέρνει στις στροφές, δεν εμφανίζει άσκοπες ταλαντώσεις, δεν «χαζεύει» και βάζει άριστα τη δύναμη στο δρόμο προσφέροντας υψηλά περιθώρια πρόσφυσης.
Mέσα σε όλα το ακριβές τιμόνι έχει πολύ καλή αίσθηση και σωστή πληροφόρηση, στοιχεία που τονίζονται (μαζί με την απόκριση στο γκάζι) όταν ο οδηγός επιλέξει την λειτουργία Sport. Οι χιλιάδες ώρες εξέλιξης και τα αμέτρητα χιλιόμετρα οδήγησης στους δρόμους της Ευρώπης από τον ίδιο τον αρχιμηχανικό του C-HR, Χιρογιούκι Κόμοα, έπιασαν τόπο. Δεν είναι το GTi των crossover, καθώς φαίνεται να του λείπει και η δύναμη, αλλά η ανάρτηση, το πλαίσιο, το χαμηλό κέντρο βάρους και τα φρένα λειτουργούν ορχηστρικά δίνοντας μια ιδιαίτερη οδηγική αίσθηση, που λείπει από την κατηγορία, αλλά και από τα υπόλοιπα mainstream Τoyota της αγοράς σήμερα. Δεν ξέρουμε πως είναι στο χώμα, μιας και η διαδρομή δεν είχε τέτοια επιλογή, αλλά σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε Κόμπα-σαν…
Με σχεδιασμο βγαλμενο απο τα πιο τρελλα παιδικα μας ονειρα και ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ που στελνει αδιαβαστους ολους τους ευρωπαιους, η παγκοσμια επιτυχια του μοντελου ειναι δεδομενη! Συγχαρητηρια στην TOYOTA! Ο τολμων νικα! ;)
Παντως απο σχεδιασμο ειναι αστα να πανε.
Ο 1.2 λιτρων με τουρμπο θα κανει στην ελληνικη αγορα τηρουμενων των αναλογιων και φυσικα βοηθουμενο της τιμης του παρτυ ξεπερνωντας καθε αντιπαλο του....αυτο πιστευω. Σε εποχη πριν 6-7 χρονια που η πωλησεις ηταν σε αλλα επιπεδα απλα θα εθαβε καθε τι διπλα του. Πανεμορφο δυναμικο με χωρους απο οτι διαβαζω απολυτα ικανοποιητικους και υβριδικο που ειναι το λογικο στην νε εποχη...πολυ καλα δεν εβαλε στην φαρετρα της diesel η toyota δεδομενου της ασχημης τροπης που εχουν παρει τα γεγονοτα λογω vw-dieselgate Δεν πιστευω να μπορει να σταθει κανενας αντιπαλος του διπλα γιατι απλα ειναι και δειχνει γεννημενος νικητης κατι που τοσο ελλαδα οσο και στην ευρωπαικη σκληρη αγορα θα το δουμε να επιβεβαιωνεται σιγουρα. Εκπληξη πρωτου μεγεθους και κλασικο toyota δηλαδη στα καλυτερα του,μου αρεσει πολυ!!
Πιστεύω ότι είναι ένα πανέμορφο αυτοκίνητο και αν έχει ανταγωνιστική τιμή θα τα πάει πολύ καλά. Εγώ αν ήμουν στη toyota θα μείωνα πολύ τη τιμή του υβριδικού και θα πατούσα τον ανταγωνισμό.
Ο νέος ηγέτης της κατηγορίας. Goal από τα αποδυτήρια.
Μιλαμε τετοια ικανοποιηση χαρας δεν εχω ξαναδει απο εσας Autotriti επειδη δεν ειχε ντιζελ αμεσως το εθαψε η Toyota και δεν εχει τα Νοχ που ειναι καρκινογονα,καλα λεει ο κοσμος εισαστε προπαγανδιστες των πετρελαιοκινητηρων.
Απάντηση: Αν έχετε διαβάσει τα άρθρα μας αναφερόμαστε σε μικρού κυβισμού diesel κινητήρες, τα οποία δεν πιάνουν τα όρια εκπομπών ρύπων. Θεωρείτε τυχαίο γεγονός ότι η μια εταιρεία πίσω από την άλλη παραδέχονται παραποιήσεις, που έχουν πραγματοποιήσει κατά καιρούς στα αποτελέσματα των εκπομπών ρύπων; Προτιμάτε δηλαδή να αναπνέετε καρκινογόνες ουσίες από diesel κινητήρες, παρά να διαβάζετε την άποψή μας για αυτούς.
Mega lathos i apousia diesel.
μπραβο στην toyota..καθε νεο μοντελο που βγαζει ειναι ασχημοτερο και απο το προηγουμενο
Japan flag ti les twra...Diabase ligaki ka8e mera tis anaklhseis pou exoun ta toyota. Koita x8es ta 4dis pou prepei na plhrwsoun epeidh skouriazoun kiolas! Palia nai, ta toyota htan ta pio aksiopista autokinhta giati htan kai para polu apla ftiagmena. Ta kainouria pou pane na akolou8hsoun tous germanous se asfaleia kai poiothta olo problhmata einai. Pleon uparxei para polu mikrh diafora anamesa se oles tis markes. To ti 8a parei o ka8enas einai 8ema mono goustou kai profanws prestige.
Για άλλη μια φορά η ΤΟΥΟΤΑ πρωτοτύπησε,καταπληκτικό αμάξι δείχνει και θα τα πάει σίγουρα καλά ειδικά Ευρώπη στην κούβα των βαλκανίων που έχουν καταποντιστεί τα πάντα δεν ξέρω,και φυσικά για τους λόγους που αυτή γνωρίζει δεν βάζει diesel δεν ξέρουμε στο μέλλον, και το εφοδιάζει με την υβριδική τεχνολογία που έχει παράδοση σε αυτόν τον τομέα.Επαναλμβάνω για άλλη μια φορά την ΤΟΥΟΤΑ δεν την ενδιαφέρει τι θα πουλήσει στην μπανανία μας αλλά Ευρώπη κύριο λόγο και Αμερική,οι λοβοτομένοι εδώ ξέρουμε τι θα πάρουν και θα γυρνάνε στα συνεργεία.
Αγαπητέ Παναγιώτη, τα μεγάλα diesel έχουν σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης με ουρία, που μειώνει δραστικά το καρκινογόνα ΝΟx. Στα μικρά diesel είναι το πρόβλημα, γιατί η προσθήκη τέτοιου συστήματος τα καθιστά ασύμφορα, μιας και η επιβάρυνση στην τιμή θα είναι επιπλέον 2.000-3.000 ευρώ
Ας πουμε οτι εν μερει εχετε ενα μικρο δικιο σε αυτο που λετε πανω Autotriti 1600 κιβυκα δεν θεωρειται μικρος ειναι ανετος να πιασει τις εκπομπες ρυπων,αν το παμε και ποιο μακρυα το θεμα τοτε καμια νταλικα δεν πιανει τις σωστες μετρησεις αν το παμε ετσι,ας βγαλουνε νταλικες με βενζινη πουλμαν με βενζινη λεωφορεια με βενζινη και περα απο αυτο και το φυσικο αεριο να μπει καλα στην κινηση του εππαγελματια θα βγει σκαρτο και αυτο,αν ο κινητηρας βενζινης εβγαζε εστω 1.000.000 κατι θα γινωταν,θα δουμε στο μελλον με τους κινητηρες μεταβλητης συμπιεσεως
H Toyota κανει πλατες στο autotriti γι αυτο δεν βγαζει diesel αν και θα μπορουσε ανετα να φορεσει τον d4d. Αρα μαλλον οντως οι εταιρειες τα εχουν βρει σκουρα με την ευρωπαικη ενωση και το euro7. To αμαξι παντως ειναι αστερι απο σχεδιαση μεσα εξω. Εδω μπορει να μην πουλησει αναλογα και με την τιμη του ομως στο εξωτερικο μπορει να κανει τη διαφορα.
Απάντηση: Ακριβώς. Για αυτό και οι εταιρείες ακολουθούν διαφορετικό μονοπάτι μιας και η εξέλιξη των κινητήρων diesel έχει φτάσει στο απροχώρητο.