Μόνο 6 εταιρείες δεσμεύτηκαν την κατάργηση βενζίνης-diesel

Μόνο 6 εταιρείες δεσμεύτηκαν την κατάργηση βενζίνης-diesel

6.765 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2021)

Μόνο έξι αυτοκινητοβιομηχανίες δεσμεύτηκαν ενυπόγραφα να σταματήσουν σταδιακά τα οχήματα που κινούνται με βενζίνης και diesel έως το 2040!

Η Βρετανία φιλοξενεί την Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26 στη Γλασκώβη και όπως φαίνεται τα νέα που έρχονται από εκεί είναι πολύ ενδιαφέροντα, αφού αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση για τη μετάβαση προς τα «καθαρά» συστήματα κίνησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Οι έξι που έχουν υπογράψει 

Όπως λοιπόν αναφέρουν Μέσα του εξωτερικού, ένα μέρος της διάσκεψης COP26 για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη της Σκωτίας, ζητά από αυτοκινητοβιομηχανίες, χώρες, ακόμη και πόλεις να δεσμευτούν ότι θα σταματήσουν σταδιακά τα οχήματα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα έως το 2040. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν ανταποκρίνεται και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως μόλις έξι από τις εταιρείες υπέγραψαν τη συμφωνία. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που υπέγραψαν τη δέσμευση ήταν οι: BYD, Ford, General Motors, Jaguar Land Rover, Mercedes-Benz και Volvo.
 

Οι μάρκες ζητάνε εγγυήσεις για υποδομές φόρτισης

Aλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Honda, η Hyundai, η Nissan, η Stellantis, η Toyota, h BMW και ο Όμιλος Volkswagen δεν συμφώνησαν με όσα τους ζητήθηκαν να δεσμευτούν. Μάλιστα ανώνυμη πηγή του κλάδου είπε στο Reuters ότι εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν υπέγραψαν, επειδή η συμφωνία ζητά από τις επιχειρήσεις να κάνουν ακριβές επενδύσεις στην τεχνολογία χωρίς αντίστοιχες κυβερνητικές υποσχέσεις για την κατασκευή υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών.
 
Παράλληλα, χώρες με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Κίνα, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δεσμεύτηκαν επίσης. Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος είπε στο Reuters ότι η χώρα ήθελε περαιτέρω διευκρίνιση εάν ένα καύσιμο που κατασκευάζεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά χρησιμοποιείται σε κινητήρα εσωτερικής καύσης υπολογίζεται στο σχέδιο.
 
Υπάρχουν ωστόσο χώρες και πόλεις που συμφώνησαν με το προσχέδιο που τους δόθηκε. Για παράδειγμα η Ινδία, η Πολωνία και η Νέα Ζηλανδία συμφώνησαν, όπως και το Σάο Πάολο της Βραζιλιάς, και η Σεούλ της Νοτίου Κορέας.
 

Πολλές χώρες έχουν δεσμευτεί εκτός COP26

Φυσικά σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως υπάρχουν πολλές χώρες και πόλεις που ήδη έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες δεσμεύσεις για μείωση των εκπομπών ρύπων και την κατάργηση αυτοκινήτων βενζίνης και diesel, που δεν αποτελούν απαραίτητα μέρος αυτής της συγκεκριμένης συμφωνίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για απαγόρευση πώλησης των αυτοκινήτων βενζίνης και diesel το 2030.
 

Ο γενικός στόχος του COP26

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως το συνέδριο COP26 φέρνει εκπροσώπους από σχεδόν 200 χώρες στη Γλασκώβη. Ο γενικός στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία που να περιορίζει την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου. Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο.

Δεν βάζουν την υπογραφή τους εταιρείες και χώρες!
-Στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα «COP26» μόνο έξι μάρκες δεσμεύτηκαν ενυπόγραφα τη σταδιακή κατάργηση βενζίνης-ντίζελ έως το 2040.
-Οι μάρκες ζητάνε εγγυήσεις για υποδομές φόρτισης από τις χώρες.
-Οι χώρες ρωτούν τι ισχύει με τα καύσιμα που κατασκευάζονται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
-Πολλές χώρες έχουν δεσμευτεί για την κατάργηση εκτός COP26!
Ποια θα είναι η κατάληξη όλων αυτών των συζητήσεων;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

LINGLONG VS TRAZANO
test center