• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Opel Astra καταφέρνει να καίει σαν ένα δίκυκλο scooter χάρη στον εντελώς νέο 1,6 CDTΙ πετρελαιοκινητήρα.

Ο νέος 1,6 CDTI κινητήρας είναι ο καθαρότερος diesel στην ιστορία της Οpel, σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, χάρη στην τεχνολογία “BlueInjection” SCR (Selective Catalytic Reduction) και ήδη πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Opel Astra 1,6 CDTI: Δυνατός με μόλις 3,7 λτ./100 χλμ.

38.527 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/5/2014

Το Opel Astra καταφέρνει να καίει σαν ένα δίκυκλο scooter χάρη στον εντελώς νέο 1,6 CDTΙ πετρελαιοκινητήρα, που αντικαθιστά τον 1,7 CDTI. Ο νέος κινητήρας είναι πρώτος σε μια νέα οικογένεια πετρελαιοκινητήρων και διαθέτει αλουμινένιο μπλοκ με 16βάλβιδη κυλινδροκεφαλή. Είναι ο καθαρότερος diesel στην ιστορία της Οpel, σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, χάρη στην τεχνολογία “BlueInjection” SCR (Selective Catalytic Reduction) και ήδη πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6
Ο κινητήρας αυτός εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις αμαξώματος του Astra και είναι διαθέσιμος σε 2 εκδοχές απόδοσης. Η μικρότερη έχει απόδοση 110 ίππων, ροπή 300 Nm και 97 γρ/χλμ εκπομπές CO2 με μέση κατανάλωση 3,7 λτ./100 χλμ. 
Η ισχυρότερη έκδοση θα αποδίδει 136 ίππους και 320 Nm ροπής, με τη μέση κατανάλωση, σύμφωνα με την Γερμανική εταιρία να φτάνει τα 3,9 λτ./100 χλμ. Με 136 ίππους από 1,6 λτ. ο κινητήρας αυτός είναι προς το παρόν ο ισχυρότερος turbodiesel παραγωγής στην κατηγορία του.  Έχοντας οδηγήσει τον κινητήρα αυτόν στο Opel Zafira ενθουσιαστήκαμε από την ελαστικότητά του και την πολιτισμένη λειτουργία του, αφού τράβαγε από χαμηλά και ήταν αθόρυβος χωρίς κραδασμούς.