H ανανεωμένη Alfa Romeo 
Giulietta QV έχει τον ίδιο τούρμπο 
κινητήρα 1,75 TBI με την συλλεκτική και ακριβή Alfa Romeo 4C.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta QV έχει τον ίδιο τούρμπο κινητήρα 1,75 TBI με την συλλεκτική και ακριβή Alfa Romeo 4C.

Alfa Romeo Giulietta QV - Με τα σωθικά της 4C!

24.358 Επισκέψεις στο άρθρο

Η διθέσια Alfa Romeo 4C είναι σκέτος πειρασμός με εμφάνιση, τεχνολογία και επιδόσεις που εξάπτουν. Είναι ένα πραγματικό συλλεκτικό supercar για λίγους. Αρκετά από τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει τα συναντάμε και σε ένα πιο καθημερινό μοντέλο, την Giulietta, που στην κορυφαία της έκδοση πλέον, την Quadrifoglio Verde, διαθέτει την καρδιά, ήτοι το αλουμινένιο turbo μοτέρ των 1,75 λτ., το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην εξωτική 4C coupe. 

Με  240 ίππους και 340 Nm ροπής ο κινητήρας αυτός συνεργάζεται με το 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT της Alfa με σύστημα Launch Control, δανεισμένο και αυτό από την 4C. Έτσι το premium μικρομεσαίο της ιταλικής φίρμας έχει καταιγιστικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 6,0 δλ. και τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα) και δίνει στον οδηγό γνήσια σπορ αίσθηση.
H ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta QV εντυπωσιάζει τον οδηγό της με τον υποδειγματικό τρόπο που στρίβει και πατάει στο δρόμο. 

Βασικό ρόλο στην σπορ οδική συμπεριφορά της Giulietta QV παίζει το σύστημα Alfa DNA, το οποίο χαρακτηρίζει και την 4C. Ο οδηγός με την χρήση του σχετικού διακόπτη μπορεί να επέμβει και να ρυθμίσει άμεσα την απόκριση στο γκάζι, στο τιμόνι, τη λειτουργία του ESP, αλλά και του ηλεκτρονικού διαφορικού e-Q2. To τελευταίο επεμβαίνει και εκμηδενίζει την οποιαδήποτε προδιάθεση για υποστροφή, με το άμεσο τιμόνι να δίνει στον οδηγό μια μοναδική αίσθηση.  Από εκεί και πέρα, οι 240 ίπποι συνεργάζονται πολύ καλά με το TCT κιβώτιο κινώντας το αμάξωμα σε σπορ ρυθμούς. 

Τέλος, το Launch Control που περιλαμβάνεται στο αυτόματο κιβώτιο, αλλά το σύστημα  “QV Intake Engine Sound” που τονίζει τον μπάσο ήχο του κινητήρα, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. 

Με δυο λόγια η Alfa Romeo Giulietta QV κρύβει αρκετά περισσότερη 4C μέσα της από ότι η σαγηνευτική μάσκα και το ανάλογο αμάξωμα αρχικά καταδυκνείουν.

Η Αlfa Romeo 4C εξοπλίζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το σύστημα Alfa DNA, που συναντούμε και στη Giulietta.

Η Αlfa Romeo 4C εξοπλίζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το σύστημα Alfa DNA, που συναντούμε και στη Giulietta.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
citroen