Όριο ταχύτητας τα 110χλμ./ώρα προτείνει ο ΣΕΕΠΕ

3.412 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2019)

Ο Σύνδεσμος των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών προτείνει να μειωθεί το ανώτατο όριο ταχύτητας στα 110 χλμ./ώρα και παράλληλα να εξαιρεθούν τα μέλη του από την προσπάθεια επίτευξης των νέων στόχων εξοικονόμησης ενέργειας για την επόμενη δεκαετία.


Nα μειωθεί το όριο ταχύτητας στο εθνικό δίκτυο στα 110 χλμ./ώρα και στις πόλεις στα 30 χλμ./ώρα προτείνει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, για να επιτευχτεί ο εθνικός στόχος ενεργειακής εξοικονόμησης για το 2030 που προβλέπει η Κοινοτική νομοθεσία.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΠΕ, η μείωση αυτή στα όρια ταχύτητας θα οδηγήσει αυτόματα στη μείωση κατανάλωσης των καυσίμων που θα φτάνει το 12% για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και το 18% για τα βενζινοκίνητα οχήματα. Οι προτάσεις αφορούν την περίοδο 2021-30 και υποβάλλονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να τις εξαιρέσει από το λεγόμενο καθεστώς επιβολής για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Για την περίοδο 2014-2020, ο στόχος εξοικονόμησης που αναλογεί για τις εταιρείες πετρελαιοειδών πιθανότατα θα επιτευχθεί αλλά εάν αυτό δεν συμβεί, το πρόστιμο για το σύνολο των εταιρειών θα ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια ευρώ και θα έβαζε σε κίνδυνο την λειτουργία τους.

Ο ΣΕΕΠΕ ζητάει επίσης  την εξαίρεση των μελών από το καθεστώς επιβολής, γιατί τα μέλη του, με το ισχύον καθεστώς, καλούνται να επενδύσουν στη μείωση των πωλήσεών τους. Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ κ. Αληγιζάκης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά για το θέμα αυτό αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.
 

Toyota
moto