Ποιότητα κύλισης για όσκαρ, άψογη ηχομόνωση και κορυφαία ασφάλεια στο δρόμο για τη νέα BMW Σειρά 5.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποιότητα κύλισης για όσκαρ, άψογη ηχομόνωση και κορυφαία ασφάλεια στο δρόμο για τη νέα BMW Σειρά 5.

Στο δρόμο: Μαγική…

23.022 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2016)

Για το χτίσιμο της νέας γενιάς της Σειρά 5 η BMW χρησιμοποίησε μια νέα πλατφόρμα που βασίζεται πάνω σε αυτή της μεγαλύτερης Σειρά 7, η οποία κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου και άλλων υλικών, για να μειώσει αισθητά το βάρος του αυτοκινήτου. Παράλληλα, η νέα πλατφόρμα μέσω μιας σειράς από νέων δομών προσφέρει βελτιωμένη ακαμψία, ενώ επιτρέπει και τη χρήση μιας νέας γενιάς ανάρτησης με διπλά ψαλίδια για το εμπρόσθιο τμήμα (5 συνδέσμων πίσω). Πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι η BMW χρησιμοποιεί μια νέα ηλεκτρική κρεμαγιέρα, ενώ με στόχο να μειώσει το θόρυβο στο εσωτερικό, η νέα Σειρά 5 διαθέτει τη νεότερη τεχνολογία SYNTAK, η οποία δεν αφήνει κραδασμούς και ενοχλητικό ήχο από το κινητήρα και το κιβώτιο να περάσουν στην καμπίνα. Στην πράξη και οδηγώντας τη νέα BMW Σειρά 5 στους δρόμους έξω από τη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας, το πρώτο πράγμα που μας εντυπωσίασε είναι το πόσο «εκλεπτυσμένο» πάτημα προσφέρει η νέα μεγάλη BMW, σε συνδυασμό με την απουσία οποιουδήποτε ήχου από τον κινητήρα ή εξωτερικούς παράγοντες, που πραγματικά απομονώνει πλήρως τους επιβάτες του αυτοκινήτου και προσφέρει ένα απολαυστικό, άνετο και ξεκούραστο ταξίδι. Το στοιχείο της «απομόνωσης» ήταν χαρακτηριστικό και στην προηγούμενη BMW Σειρά 5, όμως η νέα το κάνει τόσο αποτελεσματικά και με τέτοιο αρχοντικό τρόπο (είναι π.χ. χαρακτηριστική η απουσία θορύβου κύλισης παρά τους μεγάλους τροχούς με ζάντες 19 ιντσών στο αυτοκίνητο που οδηγήσαμε), που πραγματικά ξεχωρίζει από οποιονδήποτε άλλο της κατηγορίας. Φυσικά, ως γνήσια BMW η νέα Σειρά 5 δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει και εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά, με το νέο πλαίσιο σε συνδυασμό με την πολύ σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση να παρέχει αμεσότητα στις εντολές, άφθονη πρόσφυση και έναν σπορτίφ χαρακτήρα που αποκαλύπτεται αμέσως μόλις ο οδηγός επιλέξει το «Sport» στο πρόγραμμα της οδήγησης. Συνολικά, η νέα Σειρά 5 καταφέρνει να εντυπωσιάζει στον δρόμο και να θέτει για μια ακόμη φορά τον πήχη πολύ ψηλά στην κατηγορία των μεγάλων σεντάν.

Υπόδειγμα αυτόματου κιβωτίου σε λειτουργία μπορεί να χαρακτηριστεί το made by ZF 8τάχυτο Steptronic κιβώτιο της νέας Σειρά 5.

Υπόδειγμα αυτόματου κιβωτίου σε λειτουργία μπορεί να χαρακτηριστεί το made by ZF 8τάχυτο Steptronic κιβώτιο της νέας Σειρά 5.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
fiat