Το νέο Sandero Stepway αναμένεται να διατηρήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Dacia με μικρές διαφοροποιήσεις.

Το πίσω μέρος θυμίζει εν πολλοίς Nissan Micra σύμφωνα με το ανεξάρτητο σχέδιο.

Νέο Dacia Sandero προ των πυλών

23.875 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2020)

Η Dacia εργάζεται πάνω στην εξέλιξη της νέας τρίτης γενιάς των Sandero και Sandero Stepway, τα οποία αναμένεται να εκσυγχρονιστούν σε όλα τα επίπεδα: Νέο δάπεδο, φρέσκο ντιζάιν και πιο πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Η δεύτερη γενιά του Dacia Sandero, που έκανε ντεμπούτο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2012 και δέχθηκε μια αισθητική ανανέωση το 2016, πλησιάζει στο τέλος της εμπορικής της πορείας και οι άνθρωποι της εταιρείας εργάζονται ήδη πάνω στην εξέλιξη της νέας γενιάς του μικρού της μοντέλου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, το νέο Sandero βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης στο δρόμο, όντας βαριά καμουφλαρισμένο για να αποφύγει τα... αδιάκριτα βλέμματα, όμως, εμείς καταφέραμε να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο.

Οι φήμες που κυκλοφορούν θέλουν το νέο Dacia Sandero να χτίζεται πάνω σε μια απλουστευμένη εκδοχή της νέας πλατφόρμας CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan (σ.σ. πάνω σε αυτό το δάπεδο βασίζεται η τελευταία γενιά του Renault Clio), κάτι που ουσιαστικά μεταφράζεται σε βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και αυξημένα επίπεδα ασφάλειας. Αυτό το σενάριο δε φαντάζει απίθανο μιας και με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί το κόστος παραγωγής του μοντέλου, αφού θα χρησιμοποιείται μια έτοιμη-δοκιμασμένη λύση, για να διατηρήσει στο μέγιστο την τιμή του μοντέλου χαμηλά και άρα τον value for money χαρακτήρα που προτάσσει η μάρκα.

Χωρίς να υπάρχουν φωτογραφίες που να αποκαλύπτουν κάτι για το ντιζάιν του νέου Dacia Sandero μπορούμε μόνο να βασιστούμε στις προτάσεις ανεξάρτητων σχεδιαστών που δίνουν μια καλή γεύση από το τι μπορεί να ακολουθήσει. Στο εμπρός μέρος, σύμφωνα με αυτές τις εικόνες, τα φώτα θα γίνουν πιο λεπτά, η μάσκα θα διατηρήσει το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο, ενώ στο σύνολο του αμαξώματος θα επικρατήσουν πιο έντονες γραμμές που θα το δείχνουν πιο φαρδύ και ενδεχομένως πιο χαμηλό σε ύψος. Πίσω, η εικόνα που έχουμε στα χέρια μας θέλει το Sandero να βαδίζει κοντά στα μονοπάτια του Nissan Micra. Τα φώτα, οι γραμμές και οι επίπεδες επιφάνειες θυμίζουν εν πολλοίς το ιαπωνικό μικρό. Τι θα γίνεται στο εσωτερικό δεν μπορούμε να ξέρουμε στα σίγουρα ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα συναντήσουμε ένα νεότερο σύστημα infotainment από τη γκάμα του γαλλικού ομίλου, υπό τη σκέπη της οποίας βρίσκεται η Dacia. Επιπλέον, βελτιώσεις αναμένονται και στην καμπίνα, αν λάβουμε υπόψιν το ποιοτικό «άλμα» της πιο πρόσφατης γενιάς του Duster σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Στους κινητήρες τώρα, το νέο δάπεδο μπορεί να υποστηρίξει όλες τις διαθέσιμες επιλογές από τα ράφια της συμμαχίας, άρα οι TCe βενζινοκινητήρες και οι dCi πετρελαιοκινητήρες θα δώσουν σίγουρα το «παρών». Δεν αποκλείεται μάλιστα, το νέο Dacia Sandero να εφοδιαστεί και με τον turbo βενζινοκινητήρα των 1,33 λτ. που υπάρχει στη γκάμα του «αδελφού» Duster.

Καταλήγοντας, η καινούργια γενιά του Dacia Sandero αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2020, αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση προς το παρόν από την πλευρά της εταιρείας.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel