ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αυτό είναι το νέο Renault Clio - Αποκάλυψη πριν την επίσημη παρουσίαση

 Σχολιάστε 
25.537 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2025)
Αυτό είναι το νέο Renault Clio - Αποκάλυψη πριν την επίσημη παρουσίαση
14 Φωτογραφίες »

Η νέα 6η γενιά του Renault Clio διέρρευσε πριν από την παρουσίαση.
Νέα δυναμική σχεδίαση με «μύτη» σαν από μονοθέσιο της F1 και ενσωματωμένη αεροτομή πίσω.
Καμπίνα α λα Renault 5 με δύο οθόνες και τετραγωνισμένο τιμόνι.
Αποκλειστικά υβριδικό (full hybrid e-tech) με πάνω από 145 άλογα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

autotriti team

Η νέα 6η γενιά του Renault Clio διέρρευσε πριν από την παρουσίαση

Το νέο Renault Clio πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα στο περίπτερο της Renault σε πλατεία κοντά στο χώρο όπου πραγματοποιείται το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Μόναχο, ωστόσο οι φωτογραφίες του δημοφιλούς γαλλικού μικρού διέρρευσαν δίνοντας μας πλήρη εικόνα για το εξωτερικό και το εσωτερικό της κορυφαίας, σπορτίφ έκδοσης Esprit Alpine.

Νέα δυναμική σχεδίαση με «μύτη» σαν από μονοθέσιο της F1 και ενσωματωμένη αεροτομή πίσω

Η έκτη γενιά του Clio διαφοροποιείται αισθητά από την απερχόμενη αποκτώνοντας μια πιο δυναμική σιλουέτα με coupe στιλ και μια ιδιαίτερα επιθετική όψη εμπρός. Οι γρίλιες στη μάσκα και στον αεραγωγό είναι σχεδιασμένες με ρομβοειδές μοτίβο στο σχήμα του λογότυπου της Renault και πλαισιώνονται από τα LED φώτα ημέρας σχήματος «C». Οι σχεδιαστές της γαλλικής φίρμας έχουν δημιουργήσει με δύο έντονες νευρώσεις ένα ρύγχος στο άκρο του εμπρός μέρους, που θυμίζει εκείνο των μονοθεσίων της F1, ενώ στα άκρα έχουν τοποθετηθεί νέας σχεδίασης αιχμηροί προβολείς, χαρίζοντας ένα ιδιαίτερα άγριο «βλέμμα» στο νέο Clio. Μεγάλες αλλαγές και στο πίσω μέρος, έκει όπου πλέον βρίσκονται δύο διπλά φώτα και μια έντονη νεύρωση κάτω από το τζάμι της πίσω πόρτας που μοιάζει με αεροτομή «ducktail». Επιπλέον, παρατηρούμε καινούργιας σχεδίασης ζάντες 18 ιντσών με ελαστικά 205/45.


Το εσωτερικό του νέου Renault Clio δανείζεται στοιχεία από το Renault 5.
14 Φωτογραφίες »

Το εσωτερικό του νέου Renault Clio δανείζεται στοιχεία από το Renault 5.

Καμπίνα α λα Renault 5 με δύο οθόνες και τετραγωνισμένο τιμόνι

Στο εσωτερικό, η έκτη γενιά του Clio υιοθετεί τις επιταγές της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της γαλλικής φίρμας. Σε πρώτο πλάνο το ψηφιακό πάνελ με τις δύο οθόνες 10,25 ιντσών, μία πίσω από το τιμόνι σε ρόλο ψηφιακού πίνακα οργάνων και η δεύτερη στο κέντρο για το infotainment. Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται τα πλαστικά να είναι σκληρά στο άνω μέρος του ταμπλό, ενώ η φάσα που εκτείνεται δεξιά και αριστερά από τους κεντρικούς αεραγωγούς έχει μαλακή επένδυση (σ.σ. στην όψη μοιάζει με alcantara) που περνά και στα πάνελ των θυρών. Στην εικονιζόμενη έκδοση Esprit Alpine τα καθίσματα είναι ημι-bucket ενώ υπάρχουν και λεπτομέρειες όπως τα πεντάλ αλουμινίου και οι χρωματιστές ραφές που δίνουν έναν πιο σπορτίφ χαρακτήρα στο γαλλικό μικρό. Λεπτομέρειες που τραβούν την προσοχή είναι ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου πίσω, πάνω και δεξιά από το τιμόνι καθώς επίσης και στην κεντρική κονσόλα, το μαγνητικό αναδιπλούμενο κάλυμμα των ποτηροθηκών.

Αποκλειστικά υβριδικό (full hybrid e-tech) με πάνω από 145 άλογα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Στον τομέα των κινητήριων συνόλων που θα απαρτίζουν την γκάμα της έκτης γενιάς του Clio, η Renault έχει καταφέρει να κρατήσει καλά κρυμμένα τα μυστικά της. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες που συνοδεύουν τη διαρροή αναφέρουν πως θα είναι αποκλειστικά υβριδικό (σ.σ. full hybrid e-tech όπως βλέπετε και στις εικόνες) και θα εφοδιάζεται με την αναβαθμισμένη εκδοχή του προϋπάρχοντος υβριδικού συστήματος. Θυμίζουμε ότι το απερχόμενο Renault Clio E-Tech αποδίδει συνδυαστικά 145 ίππους (δες εδώ τη δοκιμή του), αποτελούμενο από έναν 4κύλινδρο 1.600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης (94 PS) και δύο ηλεκτρικά μοτέρ στα 49 και τα 24 άλογα.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες για το πλαίσιο, τα μηχανικά σύνολα και τον εξοπλισμό θα γίνουν γνωστές με την επίσημη παρουσίαση, στις 18:30 ώρα Ελλάδος. Η άφιξη του μοντέλου στη χώρα μας υπολογίζεται εντός του 2026.