Ευτυχώς οι συνέπειες του ατυχήματος περιορίστηκαν μόνο στις υλικές ζημιές που βλέπετε

Ευτυχώς οι συνέπειες του ατυχήματος περιορίστηκαν μόνο στις υλικές ζημιές που βλέπετε

Νέο αυτόνομο ατύχημα

3.949 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2016)

Ακόμα ένα ατύχημα με όχημα αυτόνομης οδήγησης συνέβη στις Η.Π.Α., με τον οδηγό να θεωρεί υπεύθυνο, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα με μέλος του Tesla Motors Club, το ατύχημα έλαβα χώρα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν το Tesla Model X οδηγήθηκε σε εκτός δρόμου διαδρομή από τον αυτόματο πιλότο. Εκεί έπεσε πάνω σε ξύλινους πασσάλους που ήταν στο έδαφος για να υποστηρίξουν ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα.
Το γεγονός συνέβη στο Whitehall της Montana και ενώ το όχημα κινούνταν με ταχύτητα κοντά στα 100 χλμ./ώρα. Το Model X μετά το ατύχημα αποκόμισε ενθύμιο σοβαρές υλικές ζημιές στη μπροστά δεξιά πλευρά, ενώ ευτυχώς όλοι οι επιβάτες είναι σώοι. 
Θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ ακόμα δύο ατυχήματα με αυτόνομα οχήματα.
Ο αυτόματος πιλότος είναι ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, το οποίο έχει την ευχέρεια να αφαιρεί όλες τις λειτουργίες από τον οδηγό, όπως να φρενάρει και να στρίβει. Ωστόσο η Tesla δηλώνει ρητά πως ο οδηγός δεν πρέπει να αφαιρεί τα χέρια του από το τιμόνι για κανένα λόγο. Παράλληλα η φίρμα αναφέρει πως δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε δρόμους που δεν έχουν διαχωριστικό στη μέση, κάτι που δεν ίσχυε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
NISSAN