Η JLR στοχεύει η αυτόνομη οδήγηση σε ένα ταξίδι, να συνεχίζεται ομαλά, ακόμα και αν ο οδηγός αλλάξει τερέν

Η JLR στοχεύει η αυτόνομη οδήγηση σε ένα ταξίδι, να συνεχίζεται ομαλά, ακόμα και αν ο οδηγός αλλάξει τερέν

Off-Road αυτόνομη οδήγηση

1.983 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2016)

H Jaguar Land Rover (JLR) ανακοίνωσε την πρόοδο των εργασιών της πάνω στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης σε όλα τα εδάφη.

Η αυτόνομη οδήγηση σε εκτός δρόμου διαδρομές είναι ακόμα πιο κοντά, αφού η JLR έδωσε στο φως λεπτομέρειες, σχετικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Σύμφωνα με αυτές, τα επόμενης γενιάς μοντέλα της, θα έχουν τη δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης σε όλα τα τερέν.
Με την ονομασία Autonomous All-Terrain Driving, το πρόγραμμα στοχεύει να δημιουργήσει αυτόνομα οχήματα που θα μπορούν να κινηθούν σε όλες τις επιφάνειες. Για να επιτευχθεί αυτό η JLR χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρες, οι οποίοι, η φίρμα ισχυρίζεται πως είναι αποτελεσματικότεροι από την ανθρώπινη οδήγηση. Αυτοί θα συνδυάζονται με τα υψηλά επίπεδα τεχνητής νοημοσύνης του οχήματος, τα οποία αφήνουν το όχημα να σκέφτεται και να αποφασίζει από μόνο του.
Η Jaguar και η Land Rover χρησιμοποιούν αισθητήρες που αναγνωρίζουν το είδος της επιφάνειας που κινείται το όχημα και τρισδιάστατες χαρτογραφήσεις, ώστε να υπάρχει πλήρης απεικόνιση 360 μοιρών του περιβάλλοντος γύρω από το αυτοκίνητο. Τα συστήματα αυτά μπορούν να σκανάρουν τι υπάρχει 5 μέτρα μπροστά από το όχημα, ώστε να ρυθμίζεται αυτόματα και το set-up του οχήματος.
Ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών της JLR, Tony Harper, δήλωσε: «Δε θέλουμε να περιορίσουμε την αυτόνομη οδήγηση στην άσφαλτο. Όταν ο οδηγός εγκαταλείψει την άσφαλτο, θέλουμε τα αυτόνομα συστήματα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Στο μέλλον θέλουμε τα πλεονεκτήματα της αυτόνομης οδήγησης σε ένα ταξίδι, να συνεχιστούν ακόμα και αν ο οδηγός χρειαστεί να μετακινηθεί μέσω χώματος ή χαλικιού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center