Ο George Russell.

O Russell θα αντικαταστήσει τον Hamilton

2.537 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2020)

O νεαρός πιλότος της Williams θα τρέξει για την Mercedes μετά από συμφωνία των δύο ομάδων. Ο Russell ανήκει στην γερμανική ομάδα και έχει δοθεί «δανεικός» στην Williams.

Με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Ηamilton να τίθεται εκτός του GP του Sakhir λόγω κορωνοϊού,  η Mercedes έψαχνε τον οδηγό που θα τον αντικαταστήσει για τον δεύτερο αγώνα που θα γίνει στο Μπαχρέιν.

Οι υποψήφιοι οδηγοί ήταν πολλοί καθώς η φημολογία για το ποιος θα ήταν ο τυχερός που θα κάτσει στο μονοθέσιο του 7 φορές πρωταθλητή ήταν έντονη. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως έγινε παρέλαση ονομάτων, αφού υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν πως την θέση του Βρετανού θα πάρει ο Fernando Alonso, o Jenson Button ή ακόμα και ο Nico Hulkenberg. Η αλήθεια είναι πως η Mercedes ήταν ανάμεσα στον Stoffel Vandoorne, τον δοκιμαστή της και τρίτο οδηγό και τον George Russell, τον οδηγό της Williams που έχει δοθεί «δανεικός» στην άλλη βρετανική ομάδα για να αποκομίσει εμπειρίες.

Η τελική επιλογή ήταν ο Russell καθώς Mercedes και Williams διατηρούν καλές σχέσεις και κατάφεραν να πετύχουν μια συμφωνία που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. Η Μercedes θα δώσει το μονοθέσιο σε έναν οδηγό που είναι ενεργός στο φετινό πρωτάθλημα και αποτελεί την μεγάλη ελπίδα της για το μέλλον, ώστε να αντικαταστήσει κάποια στιγμή τον Hamilton ή τον Βοttas. Από την άλλη πλευρά, η Williams θα αντλήσει δημοσιότητα εάν ο Russell πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, θα πάρει πιθανότατα κάποιο χρηματικό ποσό ενώ, με την σειρά της, θα δώσει το μονοθέσιο του στον Jack Aitken, τον δικό της νεαρό οδηγό, για να κάνει το ντεμπούτο του στην F1.

Ο George Russell θα τρέξει για την Mercedes στο επόμενο Grand Prix αλλά ίσως χρειαστεί να γίνει το ίδιο και τον μεθεπόμενο αγώνα, ανάλογα την κατάσταση της υγείας του Hamilton.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto