Αυτό είναι το νέο πρωτότυπο της Mazda με την ονομασία RX-Vision.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτό είναι το νέο πρωτότυπο της Mazda με την ονομασία RX-Vision.

Ο Wankel επιστρέφει

6.328 Επισκέψεις στο άρθρο (28/10/2015)

Χρόνια ακούμε και γράφουμε για την επιστροφή του Wankel με νέο μοντέλο από τη Mazda αλλά μόλις σήμερα οι Ιάπωνες μας παρουσίασαν το νέο τους δημιούργημα.

Έπειτα από πολύχρονες φήμες σχετικά με το αν η Mazda θα ξαναφέρει στο προσκήνιο τον Wankel ή αν θα τον εγκαταλείψει τελικά ήρθε η απάντηση με τον πλέον επίσημο τρόπο. 
Ο Wankel είναι εδώ για να μείνει και επιστρέφει δριμύτερος με το νέο πρωτότυπο της Mazda, το RX-Vision. Πολλοί θα πουν πως πρόκειται για το νέο RX-8 αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε περισσότερο με ένα νέο RX-7
Προς το παρόν έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτότυπο το οποίο διαθέτει περιστροφικό κινητήρα wankel με τεχνολογία SKYACTIV-R, ο οποίος είναι τοποθετημένος κάτω από το καπό. Το ιαπωνικό coupe μιλά τη σχεδιαστική γλώσσα KODO όπως και τα υπόλοιπα νέα μοντέλα της Mazda, ενώ έχει συνολικό μήκος 4.389 χλστ.
Φυσικά ο σχεδιασμός του είναι φουτουριστικός τόσο όσον αφορά το αμάξωμά του όσο και το εσωτερικό. Το τελευταίο πάντως έχει και ρετρό πινελιές όπως το βάθος της στεφάνης του τιμονιού, τα αναλογικά όργανα και το δερμάτινο λουράκι για το άνοιγμα των θυρών. 
Όσον αφορά το μοτέρ, οι Ιάπωνες δεν έκαναν λόγο για επιδόσεις καθώς όπως λένε δεν είναι καν έτοιμο για μαζική παραγωγή. Είπαν όμως χαρακτηριστικά πως "βρίσκεται όμως στο σωστό δρόμο και εκφράζει την αφοσίωση της μάρκας σε νέες προκλήσεις".

Εντυπωσιακή εμφάνιση για το αμάξωμα που μιλά τη σχεδιαστική γλώσσα KODO.

Εντυπωσιακή εμφάνιση για το αμάξωμα που μιλά τη σχεδιαστική γλώσσα KODO.

Mercedes
KIA