Οδηγούμε: Νέο Kia EV6 | Στιλάτο, πρακτικό, ευχάριστο & φορτίζει σε 18 λεπτά!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε: Νέο Kia EV6 | Στιλάτο, πρακτικό, ευχάριστο & φορτίζει σε 18 λεπτά!

30.306 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2021)

Το ηλεκτρικό Kia EV6 έχει όλα τα στοιχεία και την τεχνολογία για να στριμώξει στα σχοινιά ακόμα και premium ευρωπαϊκές προτάσεις. Η Κορέα έκανε και πάλι το θαύμα της.

- Φορτίζει σε 18 λεπτά και έχει εως 528 χλμ. αυτονομία

Απίθανη πρόσφυση και ουδετερότητα στη συμπεριφορά με το σύνολο να καλύπτει εξαιρετικά το τεράστιο βάρος. Το Kia ΕV6 είναι το καλύτερο ηλεκτρικό που έχουμε οδηγήσει μέχρι σήμερα.

Απίθανη πρόσφυση και ουδετερότητα στη συμπεριφορά με το σύνολο να καλύπτει εξαιρετικά το τεράστιο βάρος. Το Kia ΕV6 είναι το καλύτερο ηλεκτρικό που έχουμε οδηγήσει μέχρι σήμερα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

- Επιδόσεις supercar στην top έκδοση
- Απίθανο σε σχεδίαση και ποιότητα
- Super ευρύχωρο και άνετο με σοφιστικέ ανάρτηση


Το στοιχείο με τη λιγότερη έμπνευση στο νέο ηλεκτρικό Kia είναι χωρίς αμφιβολία το όνομά του. Από την άλλη, το EV6 μπορεί να ακούγεται τόσο σέξυ όσο είναι οι υψηλές γαλότσες με τιράντες για ψάρεμα, ωστόσο ακόμα και το απλοϊκό αυτό όνομα είναι μέσα στο πλαίσιο της μετάβασης της κορεάτικης φίρμας σε μια νέα εποχή: Tα νέα αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Kia εντάσσονται σε μία νέα στρατηγική ονοματολογίας, που φέρνει απλότητα και συνέπεια σε όλες τις αγορές. Όλα τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Kia θα ξεκινούν με το πρόθεμα «EV» (Electric Vehicle) και θα ακολουθεί ένας αριθμός που αντιστοιχεί στη διαδοχική θέση του αυτοκινήτου. To ΕV6, που γίνεται το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia βασισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform), είναι μεγάλο: Έχει μήκος 4.680 χλστ., πλάτος 1.880 χλστ., ύψος 1.550 χλστ. και μεταξόνιο που εκτείνεται στα 2.990 χλστ.. Για να έχετε μία πιο καλή εικόνα οι διαστάσεις του, το καθιστούν μικρότερο, στενότερο και χαμηλότερο από εκείνες του μεγάλου SUV Kia Sorento. Παρ' όλα αυτά, το μεταξόνιο του EV6 είναι κατά 86 χιλιοστά μεγαλύτερο! Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως το EV6 έχει στυλ, που φωνάζει «ξεχάστε την Kia που ξέρατε». Θυμίζει φουτουριστικό shooting brake, όντας πραγματικά ξεχωριστό με σωστές αναλογίες και γεμάτο από λεπτομέρειες, που και κομψές είναι, αλλά και αναδεικνύουν το τεχνολογικό του υπόβαθρο. Με κοντούς προβόλους, μικρό μπροστινό καπό, κουπέ στυλ στο τελείωμα της γραμμής οροφής και φυσικά με αυτό το απίθανο πίσω μέρος, που είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Η Kia δείχνει να ξεπέρασε ακόμα και την BMW με ένα φουτουριστικό σχέδιο, που ταυτόχρονα διαλαλεί το τεχνολογικό του προφίλ και κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν.
 

Πότε έρχεται είπαμε;

Η παραγωγή του EV6 έχει ξεκινήσει και γίνεται στη Νότια Κορέα. Τα μοντέλα που οδηγήσαμε στην ηλιόλουστη Μαρμπέγια της Ισπανίας ήταν κανονική παραγωγής και όπως μας αποκάλυψε ο «δικός μας» Γιάννης Ρούσσης, product manager της Kia Motor Europe, μέχρι και 5 μήνες πριν έγιναν μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό. Aυτό που έχει σημασία είναι πως στην Ελλάδα το Kia EV6 αναμένεται το Δεκέμβριο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν εκτιμήσεις για την τιμή του.

Εσωτερικό: Ακρως ποιοτικό, εντυπωσιακό & ευρύχωρο

Κινητήρες-Απόδοση: Φορτίζει σε 18 λεπτά!

Στο δρόμο: Κοντράρει στα ίσια premium ευρωπαϊκές προτάσεις

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
skoda