• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αν και δεν μιλάμε για σχεδιαστική επανάσταση, αλλά για εξέλιξη, το νέο Renault Clio υιοθέτησε στα φώτα το μοτίβο C-Shape που είδαμε στο Megane και δείχνει πιο δυναμικό σε σχέση με πριν.

Η 5η γενιά του Renault Clio έχει πιο compact διαστάσεις και είναι είναι χτισμένη πάνω στη νέα CMF-B πλατφόρμα, η οποία υποστηρίζει μοντέρνες τεχνολογίες και υβριδική κίνηση.

Οδηγούμε το νέο Renault Clio

89.201 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/5/2019

Το Renault Clio στην ολοκαίνουργια και τεχνολογικά προηγμένη πέμπτη του γενιά όχι μόνο «προστατεύει» την ιστορία που έχει γράψει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, αλλά βάζει τα θεμέλια για ακόμη πιο λαμπρή καριέρα.

RENAULT: Νέο Renault CLIO. Aπό 13.790€. Πάρε Προσφορά!

What is new
- 5η γενιά Clio
- Πλατφόρμα CMF-B
- 12 χλστ. πιο κοντό από πριν
- Ποιότητα και ευρυχωρία καμπίνας
- Και σε υβριδική έκδοση
- Τεχνολογίες ασφάλειας και αυτονομία
- Από τον Οκτώβριο στην Ελλάδα

Με 29 χρόνια παρουσίας στην αγορά, 4 γενιές και 15.000.000 πωλήσεις, το Renault Clio, όχι μόνο έγινε ένα από τα best seller της κατηγορίας, αλλά κατάφερε να κερδίσει  δύο φορές τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (1991 και 2006)! Σήμερα είμαστε στην Πορτογαλία και οδηγούμε την ολοκαίνουργια 5η γενιά του γαλλικού μικρού.

Πιο κοντό και πιο δυναμικό
Η 5η γενιά του Clio είναι χτισμένη πάνω στη νέα CMF-B πλατφόρμα (όπως το τρέχον Nissan Micra) με τους σχεδιαστές να πετυχαίνουν πιο συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (θυμίζουμε πως το Clio ήταν από τα πρώτα μικρά που ξεπέρασαν τα 4,0 μ.), μειώνοντας το μήκος κατά 12 χλστ. και το βάρος του πλαισίου κατά 22 κιλά. Το συνολικό μήκος είναι  πλέον στα 4.050 χλστ., τη στιγμή που το αμάξωμα έχει χαμηλώσει από 8 έως 48 χλστ. (στην άκρη της πίσω αεροτομής) προσφέροντας καλύτερη αεροδυναμική και πιο δυναμικό χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως το νέο Renault Clio θα διατίθεται και στην σπορτίφ έκδοση RS-Line. Περισσότερες λεπτομέρειες και σε βάθος ανάλυση όμως στο επόμενο τεύχος του Auto Τρίτη που κυκλοφορεί την Τρίτη 4 Ιουνίου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχολιάστε

75 διαθέσιμα άρθρα για RENAULT  CLIO