• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Manhart MHX6 Dirt² Concept στηρίζεται στην υπάρχουσα ΒΜW X6 M, μόνο που έχει ισχύ 900 ίππων και ροπή 1200 Nm.

Όπως ίσως ήδη φανταστήκατε, το Manhart MHX6 Dirt² δεν είναι φθηνό. Η βασική τιμή ορίζεται στα 395.000 ευρώ και δεδομένου ότι κάθε ένα από τα πέντε αντίτυπα θα είναι άκρως εξατομικευμένο, ο χρόνος παράδοσης είναι 6-8 μήνες μετά την παραγγελία.

Off-road με BMW X6 M

2.873 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/12/2017

Η Manhart θέλει να κυριαρχήσει στους αμμόλοφους του πλανήτη και για αυτό μεταμορφώνει την BMW X6 Μ σε ένα off-road «κτήνος» 900 ίππων. Ας γνωρίσουμε το MHX6 Dirt² Concept που θα φτιαχτεί σε μόλις πέντε σκληροτράχηλα αντίτυπα.

Πριν από μερικά χρόνια, οι Γερμανοί βελτιωτές της Manhart είχαν παρουσιάσει την MHX6 Dirt Edition με βάση την πρώτη γενιά της BMW X6. Σήμερα, δίνεται συνέχεια στο θέμα με το αυτοκίνητο που έχει την κωδική ονομασία Manhart MHX6 Dirt² Concept και το οποίο θα φτιαχτεί σε μόλις πέντε αντίτυπα.
 
Το Dirt² στηρίζεται στην υπάρχουσα X6 M, μόνο που έχει ισχύ 900 ίππων και ροπή 1200 Nm. Για να γίνει αυτό, πειράχτηκε ολόκληρος ο κινητήρας, χρησιμοποιήθηκαν νέα έμβολα και συνδετικές ράβδοι, ενώ αναβαθμίστηκαν και τα turbo. Τοποθετήθηκε το Manhart Carbon Airintake και ένα βελτιωμένο σύστημα ψύξης για θερμές περιοχές.
 
Για να τα βγάλει πέρα με τα 1200 Nm, το MHX6 Dirt² έχει ενισχυμένο κιβώτιο ταχυτήτων και πιο ανθεκτικό πίσω άξονα. Η Manhart τοποθετεί τα δικά της συστήματα πέδησης και εξάτμισης. Για καλύτερες επιδόσεις εκτός δρόμου, το αμάξωμα ανυψώνεται από ένα σετ ελατηρίων KW, ενώ οι τροχοί των 21 ιντσών φοράνε ελαστικά 305x40 της BF Goodridge. Το Dirt² εξοπλίζεται και με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
   
Οι διπλοί αναπνευστήρες (snorkels) επιτρέπουν τα υδάτινα περάσματα, ενώ υπάρχουν ποδιές προστασίας του κάτω μέρους του οχήματος. Εξωτερικά έχει τοποθετηθεί roll cage, το οποίο εκτός από προστασία σε περίπτωση ανατροπής, αποτελεί και βάση στήριξης της ρεζέρβας. Μπροστά υπάρχει μπάρα προστασίας και «εργάτης» για το ξεκόλλημα. Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί bucket καθίσματα και ένα ψυγείο για κρύα ποτά στους αμμόλοφους…
 
Όπως ίσως ήδη φανταστήκατε, το Manhart MHX6 Dirt² δεν είναι φθηνό. Η βασική τιμή ορίζεται στα 395.000 ευρώ και δεδομένου ότι κάθε ένα από τα πέντε αντίτυπα θα είναι άκρως εξατομικευμένο, ο χρόνος παράδοσης είναι 6-8 μήνες μετά την παραγγελία.

8 διαθέσιμα άρθρα για BMW  X6