Τι θα γίνει τελικά με τις BMW που παίρνουν φωτιά;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι θα γίνει τελικά με τις BMW που παίρνουν φωτιά;

114.735 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2020)

Περιμένουμε την απάντηση της BMW για τα εκατοντάδες επίφοβα για φωτιά αυτοκίνητα εντός Ελλάδος. Η έρευνα μας έδειξε πως στην Ευρώπη επηρεάζεται σχεδόν όλη η γκάμα: οι Σειρές 1, 2, 3, 4, 5 και 6, αλλά και οι X3, X4, X5 και X6. Τι γίνεται στην Ελλάδα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Επικοινωνήσαμε με την BMW Ελλάδας ζητώντας να μάθουμε πόσα αυτοκίνητα πρέπει να ανακληθούν και να επισκευαστούν στην χώρα μας, ποια μοντέλα συγκεκριμένα, αλλά και τι σκοπεύουν να κάνουν για να καλυφθούν οι κάτοχοι. Επίσης, ζητήσαμε οδηγίες για τους κατόχους των συγκεκριμένων BMW, που θα περιορίσουν την πιθανότητα να πάρει και το δικό τους αυτοκίνητο φωτιά, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκληση. Ωστόσο, δεν πήραμε κάποια απάντηση μέχρι τώρα.

Το «φλέγον» ζήτημα που αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς εν κινήσει για diesel μοντέλα της BMW συνεχίζει να απασχολεί την αυτοκινητική επικαιρότητα λόγω της τεράστιας ανησυχίας που έχει προξενήσει σε δεκάδες αναγνώστες-κατόχους μοντέλων της βαυαρικής φίρμας που επικοινώνησαν μαζί μας. Δεκάδες είναι τα περιστατικά φωτιάς εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και μας έκαναν να επικοινωνήσουμε με την BMW Ελλάς για το τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα μας.

Κάντε κλικ στην εικόνα και δείτε: Πάνω από 1.000 «εύφλεκτες» BMW στην Ελλάδα & Επιστολή προς την BMW Hellas


Αρχικά, έγιναν αναφορές για φωτιές σε BMW Σειρά 3 και Σειρά 5 κυρίως στην Γερμανία, ωστόσο στην Μ. Βρετανία διαπιστώθηκαν προβλήματα και σε άλλα μοντέλα των Βαυαρών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από αγγλικά Μέσα, κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει εκτός από την 3άρα και την 5άρα και για τις πετρελαιοκίνητες Σειρά 1, Σειρά 2, Σειρά 4, Σειρά 6, Σειρά 7, καθώς επίσης και για τις X3, X4, X5 και X6. Υπενθυμίζουμε πως το πρόβλημα αφορά τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους diesel κινητήρες που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής από τον Αύγουστο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2017, δηλαδή μεγάλο μέρος της γκάμας της BMW.

Σημειώστε πως, περισσότερα από 1.000 είναι τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην χώρα μας και επηρεάζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα, στα πλαίσια της ανάκλησης «μαμούθ» 1,6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάντε κλικ στην εικόνα και δείτε: Κίνδυνος φωτιάς για χιλιάδες BMW στην Ευρώπη!


Ποιο είναι το πρόβλημα
Το βαυαρικό στρατόπεδο υποστηρίζει πως μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε το ενδεχόμενο διαρροής του ψυκτικού υγρού στο σύστημα ανακύκλωσης των καυσαερίων με αποτέλεσμα να προκληθούν σπίθες και σε ακραίες περιπτώσεις να προκληθεί πυρκαγιά λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στο σημείο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Kalitero aytokinito
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel