• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
6 φωτογραφίες »

Μάχη στα 100 άλογα: Peugeot 208 Vs Renault Clio

22.022 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/12/2020

Γαλλική… αντίσταση: Tα Peugeot 208 και Renault Clio στην τελευταία τους γενιά, αλλάζουν χαρακτήρα και πρεσβεύουν την «πληρωμένη» απάντηση των Γάλλων στην κατηγορία των μικρών.

PEUGEOT: Νέο 3008 με premium χαρακτήρα & τεχνολογία


Η νέα γενιά των μικρών γαλλικών αποδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο πως οι Γάλλοι έχουν το knowhow να πρωταγωνιστούν. Τόσο το Peugeot 208, όσο και το Renault Clio που παρουσιάστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, έφεραν στις νέες τους γενιές σημαντικές διαφοροποιήσεις ανεβαίνοντας συνολικά επίπεδο και αποτελώντας 2 εκ των κορυφαίων από όλες τις απόψεις μοντέλων της κατηγορίας. Ας δούμε όμως τι γίνεται στη μεταξύ τους αντιπαράθεση.

Έντονος δυναμισμός από το 208, κομψότητα από το Clio
Το Peugeot 208 άλλαξε εντελώς σχεδίαση στη νέα του γενιά εκφράζοντας τον έντονο δυναμισμό του τόσο μέσα από τις γωνίες του αμαξώματός του, όσο και των λεπτομερειών του που εκφράζουν άλλωστε το νέο σχεδιαστικό προφίλ της Peugeot. Οι ξεχωριστές «νυχιές» των LED φώτων, η μάσκα με τα χρωμιωμένα στοιχεία και οι αναλογίες του το καθιστούν επιβλητικό. Από την άλλη, το Renault Clio «πάτησε» πάνω στην όμορφη σχεδίαση του προκατόχου του, την οποία ωστόσο εκσυγχρόνισε με τα νέα φωτιστικά σώματα LED και την γενικότερη αισθητική του, παραμένοντας ιδιαίτερα κομψό και καλαίσθητο συνολικά, με μικρές δόσεις δυναμισμού να συμπληρώνουν το ευχάριστο προφίλ του.

Εσωτερικό: Ξεχωρίζει σχεδιαστικά το 208, χωροταξικά το Clio 
Το εσωτερικό και στα δύο αυτοκίνητα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το Peugeot να παρουσιάζει πιο ξεχωριστή σχεδίαση και premium χαρακτήρα, ενώ το Clio είναι πλήρως λειτουργικό και ευχάριστο. Και στα δύο η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική με αντίστοιχα προσεγμένο φινίρισμα, ενώ οι παραπλήσιες σε τιμή και εξοπλισμό εκδόσεις τους, διαθέτουν ιδιαίτερα σύγχρονο χαρακτήρα με μεγάλες οθόνες αφής για τα infotainment, ψηφιακό πίνακα οργάνων και όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας (προαιρετικός 3D στο 208). Αντίστοιχα και η θέση οδήγησης είναι καλή και στα δύο (το 208 για κάποιους σωματότυπους χρειάζεται χρόνο εξοικείωσης), προβάλλοντας τον οδηγοκεντρικό τους χαρακτήρα μέσω αυτής. Οι χώροι επαρκούν για τις μεταφορικές ανάγκες 4 επιβατών, με το Peugeot 208 να προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερο αέρα για τα κεφάλια των πίσω και μεγαλύτερο εσωτερικό πλάτος, ενώ το Clio προσφέρει μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια τους, αλλά και 391 λίτρα χώρο για τις αποσκευές (έναντι 311 λίτρα στο 208). 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)